Elazig'da Sporcular 'Ali Bey Konaginin' Restore Edilmesi Için Pedal Çevirdi

Elazig'da Sporcular 'Ali Bey Konaginin' Restore Edilmesi Için Pedal Çevirdi

Elazig’da Kovancilar Bisiklet Toplulugu Dernegi üyeleri, Ali Bey Konaginin restore edilerek turizme kazandirilmasi için farkindalik olusturmak amaciyla tarihi konaga kadar pedal çevirerek konagin müze ve kültür merkezine dönüstürülmesini talep etti.

Elazig’da Kovancilar Bisiklet Toplulugu Dernegi Kovancilar Belediyesinin de destekleriyle Yazibasi köyünde bir araya gelerek Ali Bey Konaginin restore edilerek turizme kazandirilmasi için bisikletleri ile pedal çevirip tarihi konagin oldugu alana geldi. Burada konagi gezen sporcular, Harput Musikisinin iki üstadi Enver ve Pasa Demirbag’in da yetismesine vesile olan konagin bir an önce restore edilerek Musiki ve Kültür Müzesi olarak yeniden turizme kazandirilmasi için çagrida bulundu.

Kovancilar Bisiklet Toplulugu Dernegi tarafindan yapilan açiklamada, "Tarihi ve kültürel açidan bu kadar önemli fonksiyonlar icra etmis bu konagin bu sebeplerle müze ve kültür merkezi olmasi gerektigini düsünüyoruz. Böylece tarihi hafiza ve kültürel mirasin korunmasina çok önemli bir katki saglayacaktir. Küresellesme etkisinin hizlandigi, dünyanin her yeri ile sürekli bir etkilesim saglayabilen dijitallesmenin yayginlastigi, dolayisiyla kültür karmasasi ve kimlik bunaliminin yeni nesiller için büyük bir tehdit oldugu günümüzde, bu konagin müze ve kültür merkezi olursa icra edecegi fonksiyon çok daha önem arz etmektedir. Bu konak müze ve kültür merkezi olursa, bölgede kirsal turizmin ve kültür turizminin gelismesine büyük katki saglayacaktir. Basta konagin bulundugu Yazibasi köyü ve Kovancilar çevresi ile Elazig havzasina önemli sosyal, kültürel ve ekonomik katki saglayacagi da ortadadir. Bu yüzden bu konagin yeniden ayaga kaldirilmasi, müze ve kültür merkezine dönüsmesini istiyoruz" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile