Elazig'da Uzun Süredir Beklenen Kar Yagisi Basladi

Elazig'da Uzun Süredir Beklenen Kar Yagisi Basladi

Elazig’da uzun zamandir sabirsizlikla beklenen kar yagisi sehir merkezinde etkili olmaya baslarken vatandaslar kar yagisindan dolayi mutlu olduklarini belirtti.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlügünün uyarisini yaptigi kar yagisi Elazig’da sabahin erken saatlerinden itibaren etkili olmaya basladi.

Sehir merkezi ve ilçelerde etkili olmaya baslayan kar yagisi nedeni ile birçok bölge beyaza büründü. Vatandaslar kar yagisindan dolayi mutlu olduklarini belirtirken yagislarin kuraklik için çok iyi olacagini belirtti.

Kurak geçen kis mevsiminin ardindan kar yagisinin baslamasinin çok iyi oldugunu aktaran vatandaslardan Engin Yildirim, ’Zaten su kaynaklarimiz da kurumustu çok güzel oldu karin yagmasi. Insallah devami gelir. Biraz geç yagdi ama suan yagmasi yer alti kaynaklarimiz için daha iyi” dedi.

Kar yagisinin kendilerini çok sevindirdigini aktaran vatandaslardan Nihat Keskin, “Çünkü kurak geçen bir mevsimdi. Hepimiz endiseliydik kuraklik konusunda. Karin yagmasina çok sevindik. Bu sekilde de devam etmesini istiyoruz. Geçen sene kar yagisi çok iyiydi. Bu yil da beklentimiz geçen yila göre ayniydi ama olmadi. Subat basinda yapmaya basladi karin yagmasi da çok iyi oldu’’ ifadelerini kullandi.

Elazig’in kar yagisina muhtaç bir sehir oldugunu dile getiren vatandaslardan Baris Üzek, “Çünkü bizim burada ekinlerimiz, baglarimiz ve bugdaylarimiz var. Bunlarin gelismesi için bizlere kar ve yagmur gereklidir. Allah nasip etti ve kar yagisi basladi.

Insallah bu sekilde de yagar ve köylülerimiz ve çiftçilerimiz hepsi memnun olurlar ve güzel bir verim aliriz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile