Elban Açiklamasi 'Gastronomi Degerine Deger Katacak Organizasyonu Çok Önemsiyoruz'

Elban Açiklamasi 'Gastronomi Degerine Deger Katacak Organizasyonu Çok Önemsiyoruz'

Adana Valisi Süleyman Elban, Adana mutfaginin tanitimi açisindan Adana Lezzet Festivali’nin önemli bir misyonu yerine getirdigini söyleyerek, “Kentimizin gastronomi degerine deger katacak bu organizasyonu çok önemsiyoruz” dedi.

Bu yil 8-9-10 Ekim’de “Cografya Lezzettir” mottosuyla gerçeklestirilecek olan 5. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’nin hazirliklarinin degerlendirildigi toplanti, Vali Süleyman Elban baskanliginda yapildi.

Festivalin hazirlik sürecinin ele alindigi toplantida kisa bir açiklama yapan Vali Süleyman Elban, sölen tadinda bir festival yasanmasi için tüm detaylarin titizlikle degerlendirildigini belirtti.

Birbirinden enfes lezzetleri bünyesinde barindiran Adana’nin geleneksel Türk mutfaginin önemli merkezlerinden biri oldugunu dile getiren Vali Elban, “Adana mutfaginin tanitimi açisindan Adana Lezzet Festivali’miz çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Bizler bu yüzden kentimizin gastronomi degerine deger katacak bu organizasyonu çok önemsiyoruz” dedi.

Festivalin daha çok ses getirmesi için bazi noktalara daha da egilmek gerektigine vurgu yapan Vali Elban; yiyeceklerin lezzeti kadar sunumlarinin da kaliteli olmasi, festivale katilim saglayan firmalarin hijyene en üst seviyede dikkat etmeleri, özellikle alanda görev alacak personelin kilik kiyafet seçimlerine kadar her detayin çok önemli oldugunun altini çizdi.

Festival boyunca korona virüsle alakali her türlü önlemin de alinacagini söyleyen Vali Elban, 5. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’nin sorunsuz geçmesi için her kurumun üzerine düsen görevi layikiyla yerine getirecegine inandigini sözlerine ekledi.

Ç.Ü. Karatas Turizm Isletmeciligi Yüksek Okulu Müdürü Prof. Oya Berkay Karaca, TÜRSAB Adana Baskani Meltem Özdemir, Adana Asçilar ve Pastacilar Dernegi Baskani Dervis Göçmen, Kadin Kooparatifleri Birlik Baskani Zeynep Kirilmis, Gastronomi ve Turizmciler Dernegi Baskani Süleyman Polat, Yedi Iletisim Firma Sahibi Haluk Sevim, Adana Lokantacilar ve Kebapçilar Odasi Baskani Sefik Arslan, Çukurova Asçilar Dernegi Temsilcisi Fatma Çikla ve Slow Food Temsilcisi Nursel Yakar’in katildigi toplanti; görüs alisverisinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile