Elbistan'a 60 Dönümlük Yeni Millet Bahçesi Kazandirilacak

Elbistan'a 60 Dönümlük Yeni Millet Bahçesi Kazandirilacak

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, belediye tarafindan 60 bin metrekarelik alana sahip yeni bir Millet Bahçesi yapimina baslandi.

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, Kaynarca Göleti ve adalar bölgesi arasinda yeni bir Millet Bahçesi insa etmek için çalismalara baslandigi müjdesini verdi.

Yaklasik 60 bin metrekarelik bir alana sahip olacak yeni Millet Bahçesi’nde, yürüyüs ve bisiklet yollarinin yani sira, yemyesil bir alaninin olacagi ögrenildi.

Yasam kalitesini artirmak ve daha yasanabilir bir çevre olusturmak adina yesil alanlarin önemli bir unsur oldugunu belirten Gürbüz, yeni millet bahçesinin sehre büyük bir deger katacagini söyledi.



Gürbüz, açiklamasinin devaminda, “Bir taraftan isletmeleri, is yerlerini ve barinma alanlarini insa ederken diger taraftan da yasam alanlarini, kültür ve sosyal alanlarini planlamak gerekiyor. Yani her yerin beton olmamasi gerekiyor. Biz ilk göreve basladigimizda yesil alanda ciddi sorun vardi. Bizde yaklasik 1 milyon metrekarelik bir alani yesil alan ilan ettik. Bu nedenle yasam kalitesini arttirabilmek ve daha yasanabilir bir çevre olusturmak adina Kaynarca Göleti ve adalar bölgesi arasindaki sahil seridimizde bisiklet, yürüyüs yollari ve yenileme çalismalari ile yepyeni, dinamik ve dogayla sporun iç içe geçtigi, 60 bin metrekare bir alanda yepyeni bir Millet Bahçesi insa ediyoruz. 4 bin metre bisiklet ve 4 bin metre de yürüyüs yolu ile yem yesil bir yenileme alaninin kesintisiz devam ettigi, Ceyhan Nehrimizi de içine alan dogal havuz olusturdugumuz ve agaç koridorlariyla doganin essiz manzarasini birlestirdigimiz Millet Bahçesi projemize devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile