AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Bünyamin Kılıç , Elbistan ' daki konutların sıcak su ile ısıtılması amacıyla gündeme getirdiği projenin hayata geçmesi için yaptığı çalışmaları sürdürüyor . Kılıç , " Bu proje hem hava kirliliği , hem ekonomik ısınma , hem de seracılık açısından Elbistan ' a yapılabilecek en önemli proje olabilir " dedi .
Kılıç , proje kapsamında ilçeye kurulacak buhar santrali ile ilgili Fransız Dalkia firmasından bilgiler aldı . Firmanın Türkiye Genel Müdürü Morvan Yves ve yöneticilerinden Olivier Rıetjens ile Afşin Elbistan A Termik Santrali Müdürü Muhammet Olgun , B Termik Santrali Müdürü Alper Özcan , AEL İşletme Müdürü Süha Dinç , Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Götürler ' in de katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen Kılıç , yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi .
Toplantıda konuşan , Dalkia firması Türkiye Genel Müdürü Morvan Yves , projenin uygulanabilmesi için gereken bilgileri termik santralden aldıklarını belirterek , " Elde ettiğimiz bilgilerle ilgili çalışmalarımızı yaptık . Bugün bu toplantıyı da bu nedenle düzenliyoruz . Bu proje ile ilgili biz derinlemesine bir çalışma yapmamız gerektiğini düşünüyoruz . Bununla alakalı pek çok versiyonlar olabilir . Yararlı bir proje olacağını düşünüyoruz " diye konuştu .
AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Kılıç ise firma yöneticilerini iki hafta önce ilçeye çağırdıklarını ve gerekli fizibilite çalışmalarının yapıldığını belirterek , " Bu proje Elbistan için hem hava kirliliği açısından , hem ekonomik ısınma açısından , hem de seracılık açıdan ilçe yapılabilecek en önemli projelerden bir tanesidir " ifadelerini kullandı .
Proje hakkında bilgiler veren Kılıç , " Burada santraller üzerinde 4-5 adet uygulanabilecek proje var . Sadece buhar üretmek için buhar santrali kurulması , yeni halesi yapılacak olan santrale ısıtma sisteminin kurulması dahi düşünülmektedir . Hazır yapılmış olan santrallerin revizyon edilerek buradan ısıtılması dahi düşünceler arasıdadır . Elimizde bu konuyla ilgili çok fazla bilgi var . Biz inanıyoruz ki bunlardan bir tanesi gerçekleşir . Bunun içinde gayret gösteriyoruz . Seçim döneminde de bu konudan bahsettik . Eğer imkan verilirse Elbistan ' ı bu sistemle ısıtacağız diye . Firmamız bizim düşündüğümüz projeye benzer 800 projeyi hayata geçirmiştir . Bu işin özü kömür , çok şükür oda bölgemizde çok fazla . Allah bize kömürü vermiş . Biz bu projeden faydalanırız diyor düşünüyorum " şeklinde konuştu .
Elbistan'a Buhar Santrali
AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Bünyamin Kılıç, Elbistan'daki konutların sıcak su ile ısıtılması amacıyla gündeme getirdiği projenin hayata geçmesi için yaptığı çalışmaları sürdürüyor



















