Elbistan'a Içme Suyu Verildi

Elbistan'a Içme Suyu Verildi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesine, Samsun Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) ekiplerinin yaptiklari çalisma sonucu temiz içme suyu verildi.

Deprem bölgesinde yasanan içme suyu sorununu çözmek için de SASKI ekipleri büyük çaba harcadi. Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde SASKI ekipleri; sehir sebekesindeki hatlarda olusan arizalarin giderilmesi, elektrik kesintisi nedeniyle devre disi kalan pompa istasyonlarinin jeneratörler yardimiyla çalistirilmasi gibi birçok konuda çalisma yapti. Çalismalari yakindan takip eden SASKI Genel Müdürü Bahattin Yanik, çalismalara araliksiz devam ettiklerini söyledi.



Bölgede su ile ilgili altyapi konusunda SASKI’nin büyük bir çalismaya imza attigini söyleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Deprem boyunca 175 adet içme suyu arizasi yapildi. Su anda Elbistan’in tamamina su verdik" dedi.



"Içme suyu kalitesi sürekli kontrol ediliyor"

Baskan Demir, 70’in üzerinde seyyar ve sabit tuvaletlere su temin edildigini, atik sularin kanalizasyon baglantilarinin yapildigini belirterek, "Deprem sonrasi olusan içme suyu arizalarinin tamirlerini SASKI ekiplerimiz, Kahramanmaras Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügünün (KASKI) ekipleri ile birlikte koordineli sekilde yürüttü. Su anda içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili olarak Elbistan kontrol altina alindi. Bundan sonra olusabilecek sorunlar ekiplerimizce giderilecektir. Sehre verilen içme suyunun kalitesi de sürekli kontrol ediliyor. Klor ölçümleri sik sik yapiliyor. Belirlenen birçok noktada kanalizasyon hatlarinda meydana gelen tikaniklik titiz çalisma sonrasinda giderilerek, yeniden islevsel hale getirildi" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile