Elbistan'da 'Dünya Süt Günü' Etkinligi

Elbistan'da 'Dünya Süt Günü' Etkinligi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, “Dünya Süt Günü” etkinlikleri çerçevesinde ilkokul ögrencilerine süt dagitildi.

1 Haziran Dünya Süt Günü dolayisiyla Elbistan’da pilot okul olarak seçilen Sehit Israfil Kargi Ilkokulu’ndaki 800 ögrenciye Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nce süt dagitildi. Etkinlikle ilgili degerlendirme yapan Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ismail Çitil, 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde süte dikkati çekmek amaciyla çesitli programlara imza attiklarini söyledi.



Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütünce sütün insan sagligi açisindan önemine dikkati çekmek için her yil 1 Haziran gününü Dünya Süt Günü olarak ilan ettigini hatirlatan Çitil, “Kurum olarak ilçemizde pilot okul olarak seçilen Sehit Israfil Kargi Ilkokulu’nda gelecegimiz olan çocuklarimizin daha saglikli yetismesine katki sunmak amaciyla süt dagitiyoruz. Bu sekilde süt ürünlerinin insanin beslenmesindeki önemine dikkati çekmek istiyoruz. Istiyoruz ki ögrencilerimiz saglikli beslensin, saglikli sekilde gelecege hazirlansin” ifadelerini kullandi.

Insan yasamina dogumla birlikte giren sütün, göz ardi edilemeyecek bir besin kaynagi olduguna vurgu yapan Çitil,” Sütün, basta çocuklarimiz olmak üzere her yastaki insanin saglikli beslenmesinde büyük önem tasidigi artik herkesçe bilinmektedir. Kemik gelismesinin ve vücut seklinin olusmasinin temel tasi kalsiyumun ana kaynagi olan süt içerdigi protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelisimde de önemli rol oynamaktadir. Saglikli nesiller yetistirmek istiyorsak, toplumumuza süt içme aliskanligini kazandirmak zorundayiz. Bu etkinlikle de çocuklarimizda süt içme aliskanligini saglamayi amaçliyoruz. Okulumuzdaki 800 çocugumuza faydalarini ve saglik için gerekliligini anlatip süt dagittik” dedi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Fatih Çetin de, çocuklarda süt içme aliskanliginin saglanmasi için yapilan özendirici ve tesvik edici çalismalarin önemine isaret etti.

Çetin, “Saglikli büyüme ve gelisim için süt tüketimi özellikle çocuklarimiz için önemlidir. Çocuklarda bu yaslarda kazanilacak beslenme aliskanliklari ile hayat boyu devam edecektir. Saglikli nesiller yetistirmek istiyorsak, toplumumuza süt içme aliskanligini kazandirmak zorundayiz. Bu dogrultuda yapilan tüm etkinlik ve çalismalari da çok önemsiyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile