Elbistan'da öğrencileri azalan iki okul kapatıldı

Elbistan'da yeterli sayıda öğrencisi bulunmadığı için için Uncular Köyü ile Beştepe Köyü-Şerefli mezrasında bulunan ilköğretim okulları kapatıldı. Bu

  Elbistan ' da yeterli sayıda öğrencisi bulunmadığı için için Uncular Köyü ile Beştepe Köyü-Şerefli mezrasında bulunan ilköğretim okulları kapatıldı . Bu okulların öğrencileri 2010-2011 eğitim öğretim yılında taşımalı eğitim sistemi kapsamına alınacak .

Elbistan ' a bağlı 40 yerleşim birimindeki öğrenciler , taşımalı sistemle merkezi okullarda eğitimlerini sürdürüyor . Öğrenci sayısı 10 ' un altına düşen , köy okulların kapatılmasını öngören uygulama kapsamında Elbistan ' da iki köy okulu daha taşımalı eğitim sistemine alındı . Köy okullarının kapanmasının en önemli nedeni köylerde yaşanan göç ve öğrenci sayısındaki azalma olarak gösterilirken , az sayıdaki öğrenci grubu da eğitimine çevre köylerde bulunan okullarda devam edebilecek . 2009-2010 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısı 10 ' un üzerinde bulunan Uncular ile Beştepe Köyü-Şerefli İlköğretim Okulu öğrenci sayısı azaldığı için taşımalı eğitime döndü .

2010-2011 eğitim-öğretim yılında , 40 yerleşim biriminde bulunan onlarca öğrenci , devlet tarafından ihalesi yapılarak temin edilen araçlarla , 10 taşıma merkezi ilköğretim okulunda eğitimlerini sürdürecek . Köylerde yaşanan göç oranı göz önünde bulundurulduğunda , taşımalı köy ilköğretim okullarının sayısının artacağını gösteriyor .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile