Elektrik Fiyatini 2025'E Kadar Sabitlediler

Elektrik Fiyatini 2025'E Kadar Sabitlediler

Enerjisinin yüzde 70’ini günesten elde etmeyi planlayan PenDC, 2025’e kadar müsterilerinin elektrik maliyetlerini sabit tutma karari aldi.

Türkiye’de veri merkezi alaninda ilkleri gerçeklestiren Pen Data Center (PenDC), temiz enerji kaynaklarinin sundugu avantajlar sayesinde sürdürülebilirligi de koruma altina aliyor. Küresel iklim krizi ile mücadele kapsaminda veri merkezinde elektrigin yüzde 70’ini 1.600 metrekarelik alandaki günes panellerinden karsilamayi planlayan PenDC, anlasmali oldugu firmalarin elektrik faturalarini 2025 yilina kadar sabitleme kararini hayata geçirdi.

‘Firmalarimiz zamlardan etkilenmeyecek’

Veri merkezlerinde firmalar açisindan en büyük maliyetin elektrik oldugunu kaydeden PenDC Yönetim Kurulu Baskani Murat Ünal, “Veri merkezlerinde kullanilan makinalar ve sunucularin çok fazla elektrik tüketmesi, bizim ve firmalarimizin agirlikli giderinin elektrik olmasina sebebiyet veriyor. Kuraklik riskinin giderek artigi bu günlerde PenDC olarak duyarliligimizi gösterme adina önemli bir karar aldik. Elektrik fiyatlarinda gidilen son ek artisin ardindan firmalarimizin maliyetini artirmamak için 2025’e kadar elektrik faturalarina yapilacak herhangi bir zamdan anlasmali oldugumuz firmalarimizi etkilememeye karar verdik. Su anda Türkiye’de veri merkezleri arasinda en düsük maliyetler sunulan merkez, PenDC. Sürdürülebilir kalkinma hedefleri dogrultusunda yenilenebilir enerji kaynaklarini kullandigimiz merkezimiz, alaninda örnek çalismalarina devam edecek” dedi.

Enerjinin kaynagi günes panelleri

Enerji yönetimi ve dijital dönüsümün deger kazandigi ve dünyanin karantinaya girdigi bu dönemde yesil üretimin tetiklendigini belirten Murat Ünal, “Bilisim sektöründe elektrik tüketiminin her 5 yilda bir 2 katina çikacaginin öngörüldügü günümüzde, dogaya zarar vermeden üretim yapmamiz gerekiyor. Dijital hayatin devamliligini saglayan sektörümüz, insan hayati için saglikli bir çevre konusunda bilinçlenmeli ve akilci çözümler ortaya çikarmali. Firmamizda, bin 600 metrekarelik çati alanimiza günes panelleri kurmaktaki amacimiz, enerji ve kaynaklardan en dogru sekilde yararlanarak, müsterilerimize çevreye duyarli ve doga dostu bir sekilde hizmet verebilmek. Tabiata daha az karbon salimi gerçeklestirerek, ekonomik bir firma olmayi basardik ve ilerleyen zamanlarda tamamen sifir karbon olmayi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile