Elektrikli Araçlar Ve Enerji Depolama Sistemleri Gibi Yenilikçi Projeler Üzerine Çalisiliyor

Elektrikli Araçlar Ve Enerji Depolama Sistemleri Gibi Yenilikçi Projeler Üzerine Çalisiliyor

Yenilenebilir enerji kurulu gücü bakimindan Türkiye’de ön siralarda yer alan elektrik dagitim bölgesinde hizmet veren OEDAS, bu alanda önemli projelere imza atiyor. 22 Haziran Dünya Yenilenebilir Enerji Günü dolayisiyla açiklamada bulunan OEDAS Direktörü Muzaffer Yalçin, “Uluslararasi arenadaki Ar-Ge projelerimiz ile karbon emisyonlarimizi azaltip, isletme sartlarimizi sürekli iyilestirerek verimliligi artiriyor; elektrikli araçlar, enerji depolama sistemleri gibi yenilikçi projeleri hayata geçiriyoruz.” dedi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskisehir, Kütahya ve Usak illerinin elektrik dagitim hizmetini saglayan Osmangazi Elektrik Dagitim AS (OEDAS), karbonsuzlasma hedeflerine ulasma konusunda enerji yönetimine kilit rol atfediyor. Bu çerçevede enerji tüketimini azaltan dijitallesme ve elektrifikasyon çalismalari yapan OEDAS ayrica yenilenebilir enerji alaninda çok paydasli uluslararasi projelerde yer aliyor. OEDAS Direktörü Muzaffer Yalçin, 22 Haziran Dünya Yenilenebilir Enerji Günü dolayisiyla yaptigi açiklamada sirketin yenilenebilir enerji çalismalari hakkinda bilgi verdi.

“Ar-Ge projeleri ile karbon emisyonlarimizi azaltip, yenilikçi projeler gerçeklestiriyoruz”

Çevreye karsi sorumlu bir elektrik dagitim sirketi olarak iklim krizinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için sürdürülebilirlik alanindaki yatirimlarini her geçen yil artirdiklarini söyleyen Yalçin, “Bu istikâmette yenilenebilir enerji kaynaklari ile kaynak çesitliligi saglayan, elektrik arz güvenligi olusturan projeler gerçeklestiriyoruz. Bunun yani sira yenilenebilir enerji kurulu gücü bakimindan Türkiye’de ön siralarda yer alan dagitim bölgesinde hizmet veren elektrik dagitim sirketi olarak yenilenebilir enerji üretimi potansiyelinin basarili bir sekilde sebekeye entegrasyonunu sagliyoruz. Özellikle uluslararasi arenada imza attigimiz Ar-Ge projeleri ile karbon emisyonlarimizi azaltip, isletme sartlarimizi sürekli iyilestirerek verimliligi artiriyor; elektrikli araçlar, enerji depolama sistemleri ile ilgili pek çok alanda yenilikçi projelere dahil oluyor ve hayata geçiriyoruz.” dedi.



Yenilenebilir enerji sistemlerinin kullaniminin artirilmasi hedefleniyor

OEDAS 2022 yilinda tamamladigi PlaMES projesi ile farkli enerji kaynaklarindan yararlanarak, yenilenebilir enerji kullanimini artiran, karbon ayak izini azaltan çalismalar yapti. Bu yil içinde tamamlanmasi hedeflenen FLEXIGRID projesi çerçevesinde Eskisehir’deki Tepebasi Belediyesi Yasam Köyü’nde kurulan depolama sistemleri ve sarj istasyonlari, Tepebasi Belediyesi’nin kurdugu günes panelleri ile entegre edildi. Bu sayede hem yenilenebilir enerji kaynaklarindan maksimum verim elde edilmesi hem de sebekenin yükünü hafifletecek yöntemler kesfedilmesi planlaniyor. BD4OPEM projesinde enerji dagitim sebekelerinin esnek ve etkin yönetimi ile gelecegin akilli sebekelerinin entegrasyonu, yesil enerjiye geçis sürecinde elektrik dagitim sebekelerinin kalitesinin korunmasi ve verimliliginin artmasi için planlama, izleme, bakim ve operasyon süreçlerinin etkin yönetimini saglayacak yeni servis ve hizmetler gelistirilmesi hedefleniyor. BD4NRG projesinde de yenilenebilir enerji kullanimini artiracak kaynaklarin kurulmasi, enerji verimliligi saglanmasi ve dijitallesmis enerji ekosisteminde verilerin daha fazla kilit rol oynamasi adina çalismalar devam ediyor.

Bilgi bankasi kurma çalismalari sürüyor

OEDAS ayrica yenilenebilir enerji sistemlerinin bir parçasi olan enerji depolama sistemleri konusunda da birden fazla EPDK projesi ile sirkete yapilan lisanssiz depolamali santral basvurularinin tek bir platformdan takibini, ulusal çapta bu depolama sistemlerinin izlenmesini ve bu konuda bilgi bankasinin olusturulmasini hedefliyor. Bu çerçevede mevcutta kurulu iki adet enerji depolama sistemine ait enerji yönetim sistemlerinde; yük öteleme, kompanzasyon ve mikro sebeke operasyonlari test edilmeye devam ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile