Elektrikte TRT Payini Kaldiran Düzenlemeyi De Içeren Kanun Teklifi TBMM'de (3)

Elektrikli araç sarj hizmetinin saglanmasinda asli sorumluluk, sarj agi isletmeci lisansi sahibinin olacak TEIAS, sistem güvenilirliginin muhafaza edilmesini teminen ve yeterli kapasite olmamasi nedeniyle olusabilecek bölgesel sistem ihtiyaçlarini karsilamak üzere yan hizmetler anlasmalari kapsaminda yeni üretim tesisi yaptirmak veya mevcut üretim tesislerinin kapasitelerini kiralamak amaciyla ihale yapabilecek.

Elektrikli araç sarj hizmetinin saglanmasinda asli sorumluluk, sarj agi isletmeci lisansi sahibinin olacak.

TBMM Baskanligina sunulan Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi ile Türkiye Elektrik Enerjisi Talep Projeksiyonu ve Uzun Dönem Elektrik Enerjisi Üretim Gelisim Plani çalismalari yerine, genel enerji dengesini dikkate alan ve daha genis kapsamli gelecek 20 yildan daha uzun dönemi kapsayan Türkiye Ulusal Enerji Plani çalismasi tanimi yapiliyor.

Türkiye Ulusal Enerji Plani çalismasi, her bes yilda bir Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligi, Hazine ve Maliye Bakanligi ve kurum görüsleri de alinmak suretiyle Enerji ve Tabii Kaynaklari Bakanligi tarafindan hazirlanarak yayimlanacak.

Bakanlik, Türkiye Ulusal Enerji Plani çalismasini dikkate alarak orta uzun dönemde arz güvenliginin saglanmasini teminen kapasite tahsisi yarismalari düzenleyebilecek. Kapasite tahsisi yarismalari kapsaminda kurulacak üretim tesisleri için Bakanlik tarafindan Türk lirasi olarak belirlenecek tavan fiyat üzerinden teklif edilecek en düsük fiyat, yarisma sartlarinda belirlenecek süre boyunca YEK Destekleme Mekanizmasi kapsaminda uygulanacak.

TEIAS, sistem güvenilirliginin muhafaza edilmesini teminen ve yeterli kapasite olmamasi nedeniyle olusabilecek bölgesel sistem ihtiyaçlarini karsilamak üzere yan hizmetler anlasmalari kapsaminda yeni üretim tesisi yaptirmak veya mevcut üretim tesislerinin kapasitelerini kiralamak amaciyla ihale yapabilecek.

- Sarj hizmetinin sunulmasi

Teklifle elektrikli araç kullaniminin yayginlastirilmasina yönelik elektrikli araç ekosisteminin ve bu sisteme dayali yeterli ve sürdürülebilir elektrikli araç sarj altyapisi ile serbest piyasanin tesis edilmesi amaciyla piyasa faaliyetlerinin yürütülmesine iliskin usul ve esaslar belirleniyor.

Buna göre Elektrik Piyasasi Kanunu'na getirilen ek madde ile sarj hizmeti; kurum tarafindan ticari amaçli olmamak üzere belirlenen istisnalar disinda, sarj agi isletmeci lisansi kapsaminda kanunlara göre çikarilan yönetmelikler uyarinca yürütülecek. Sarj agi isletmeci lisansi sahibi, lisansinda belirlenen bölgede veya ülke genelinde olusturdugu veya olusturacagi sarj agina bagli sarj istasyonu kurulmasi veya isletilmesi, düzenledigi sertifikalar kapsaminda sarj istasyonu kurdurulmasi veya islettirilmesi ile elektrikli araç kullanicilari ile sadakat sözlesmesi yapabilme hak ve yetkisine sahip olacak.

Sarj hizmetinin saglanmasinda asli sorumluluk sarj agi isletmeci lisansi sahibinin olacak. Sarj hizmetinin, sertifikali sarj istasyonu isletmecisince saglanmasi, sarj agi isletmeci lisansi sahibinin kanun ve mevzuatlardan kaynaklanan yükümlülük ve sorumluluklarini ortadan kaldirmayacak.

Sarj hizmeti fiyati, kurum tarafindan hazirlanan usul ve esaslar dahilinde serbestçe belirlenecek. Sarj hizmeti fiyati, rekabeti bozucu veya kisitlayici ya da sarj hizmeti saglanmasini bozucu veya aksatici olmayacak. Sarj hizmeti fiyatinin belirlenmesinde sarj istasyonu kurulmasi ve sarj agi olusturulmasina esas yatirim ve isletme maliyetleri, elektrik enerjisi alim maliyetleri ve benzeri maliyetler ile vergi, pay, fon gibi yasal yükümlülükler ve makul ölçüde karlilik dikkate alinacak. Belirlenen sarj hizmeti fiyati sarj istasyonlarinda ve sarj agi isletmeci lisans sahibi tarafindan dijital mecralarda ilan edilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan belirlenen politikalar dahilinde dagitim sirketleri, sarj agi isletmecisi ile elektrikli araç üreticisi ve ithalatçilarindan temin ettigi verilerden yararlanarak her iki yilda bir, elektrikli araç kullanimi gelisimi ve sarj altyapisi ihtiyacina yönelik projeksiyonlar hazirlayacak.

Halihazirda sarj hizmeti faaliyeti gösteren kisiler, EPDK tarafindan çikarilacak yönetmelik ve düzenlemelerin yürürlüge girisinden itibaren dört ay içerisinde durumlarini kanuna uygun hale getirecek.

Teklifle; Türk Petrol Kanunu'nda degisiklige gidilerek petrol hakkinin elde edilmesi için yapilan basvuru ve ruhsatlandirma usulüne iliskin düzenleme yapiliyor. Buna göre Petrol Isleri Genel Müdürlügünce basvurularin degerlendirmeye tutuldugu 90 günlük süre 60 güne indirilecek.

(Bitti)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile