Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 20 yıldır elektronik parça satan Orhan Erdem de, işlerin eskiye oranla azaldığını söyledi.
Erdem, vatandaşın televizyon parçası almak yerine yeni televizyon aldığına dikkat çekti.
Mesleğin geçişte daha keyifli olduğunu savunan Erdem, “Eskiden işlerimiz daha iyiydi. Daha önce Lüleburgaz’da 40’a yakın televizyon tamiri yapan yer vardı. Bu sayıda yarıya yakın düşüş oldu. İşler çok iyi gitmiyor. Yılbaşından sonra işlerimizde azalma meydana geldi. Herkes kredi kartına yöneldi. Vatandaş televizyon tamiri yapacağına yeni televizyon alma gereğinde bulunuyor. Çünkü televizyon alırken peşin çalışmıyor. Taksitle alıyor bu yüzden işlerimizde azalma yaşandı. Biz mesleğimizin son temsilciyiz. Mesela Babaeski ilçesinde bu işi yapan yok, kalmadı. Kazandığımız para cebimizde kalmıyor” dedi.
“ELEKTRONİK MALZEME RİSKLİ İŞ VATANDAŞ ALIRKEN İYİ MALZEME ALSIN”
Elektronik malzeme alırken dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu ve vatandaşların bu konuda hassas olması gerektiğini belirten Erdem, “Elektronik malzeme riskli iş, vatandaş alırken iyi malzeme alsın. Daha önceki zamanlarda ucuz elektronik malzeme kullananların evinde yangınlar çıktı. Ucuz almak iyi ama sırf ucuz olsun diye de kaliteyi arka plana atamayız. Şu anda televizyon kumandası satıyoruz. Tek satabildiğimiz televizyon kumandası. Çünkü insanların tek eğlencesi televizyon” diye konuştu.
Elektronik Parça Satıcılarının Yüzü Gülmüyor
KIRKLARELİ – Eskiden birçok ailenin geçim kaynağı olan elektronik tamircilik ve elektronik parça satıcılığı işini yapanların sayısı her geçen gün azalıyor.