'Elimizde bilgiler var ama açıklayamayız'

Taksim'deki intihar saldırısının ardından apar topar Çin'den dönen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın ilk adresi İstanbul Emniyet Müdürlüğü oldu. Saldırıyla ilgili bilgi alan Bakan Atalay, gazetecilere detaylı açıklama yapmaktan kaçındı, "Elimizde bazı bilgiler var. Emin olmadan erken karar almak istemiyoruz" dedi. Yararlıların iyi olduklarını be...

Taksim'deki intihar saldırısının ardından apar topar Çin'den dönen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın ilk adresi İstanbul Emniyet Müdürlüğü oldu. Saldırıyla ilgili bilgi alan Bakan Atalay, gazetecilere detaylı açıklama yapmaktan kaçındı, "Elimizde bazı bilgiler var. Emin olmadan erken karar almak istemiyoruz" dedi. Yararlıların iyi olduklarını belirten Bakan Atalay, eylemcinin yalnız olduğunu, şu anda kimsenin gözaltında olmadığını söyledi. İçişleri Bakanı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki toplantının ardından çıkışta basına açıklama yaptı.

"Yaralıların hayati problemi yok" diyen Bakan Atalay, "Detaylı açıklama yapmayacağım. Çalışmalarımız var, elimizde bazı bilgiler var. Tedbirli davranmamız gerek" dedi.

Bakan Atalay, "Bildiğiniz gibi genel tutumumuz kamuoyunu en doğru haberlerle bilgilendirmek. İyice ilgilendikten sonra açıklama yapılacak. Emin olduktan sonra açıklama yapacağız. Her şey doğru bilinsin istiyoruz. Eylemci ve örgütle ilgili ileri açıklama şimdilik yapamıyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin eylemciyle ilgili sorularına dikkatle yanıt veren Bakan Atalay, "Eylemci tek başınaydı. İkinci bir kişinin varlığı söz konusu değil. Böyle bir tespit yok. Gözaltında olan kimse de yok. Kanaatimize göre hedef polisti. Ama hedefine ulaşamadı. Elimizde bilgiler var ama erken karar vermek istemiyoruz" dedi.

Atalay, "Olayda, ikinci bir kişinin varlığından söz ediliyor. Ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine, ikinci bir kişinin varlığının söz konusu olmadığını ve ikinci bir kişinin tespit edilemediğini söyledi.

Atalay, "canlı bomba" olarak saldırıda bulunan ve olay yerinde ölen saldırganın suç kaydı bulunmadığını ve olayla ilgili gözaltı olmadığını da sözlerine ekledi.

Olay yerinde inceleme yaptı

İçişleri Bakanı Atalay daha sonra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte olay yerine giderek incelemelrde bulundu.

Atalay, bölgedeki polislerle bir süre sohbet etti. Emniyet Müdürü Çapkın'dan saldırının ne şekilde gerçekleştirildiğine ilişkin de bilgi alan Bakan Atalay daha sonra yaralılarla görüşmek üzere Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçti.

Bu arada, saldırının ardından polis ekiplerinin Taksim'de güvenlik önlemini arttırdığı gözlendi. Çevik Kuvvet polisleri kendileri için oluşturdukları güvenlik şeridini daha geniş bir alana yaydı.

Olayın yaşandığı yerde vatandaşların ve turistlerin fotoğraf çekmesi ise dikkat çekti.


Mehmet Faraç: "Olayı çözdüler"

Bakan Atalay'ın açıklamasının ardından CNN TÜRK'ün canlı yayınına katılan Cumhuriyet gazetesi yazarı Mehmet Faraç, Atalay'ın açıklamalarından olayın çözüldüğünün anlaşıldığını söyledi. "Ellerindeki bilgilerle sonuca ulaştılar" diyen Faraç, "Ama emin olmak için açıklamıyorlar" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile