Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, ara seçim tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine, İçtüzük ve Anayasada ara seçimle ilgili şartların belli olduğunu, TBMM‘deki sandalye sayısının yüzde 5 oranında boşalması halinde, Başkanlığın Genel Kurula sunuşu ile birlikte 3 ay içinde seçim yapılabileceği yönünde hükmünün bulunduğunu ifade etti.
Anayasaya göre, ‘‘bir ay içinde 5 birleşim boyunca parlamentoya gelmeyen milletvekillerinin, milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili hüküm olduğunu‘‘ anlatan Elitaş, ‘‘ancak bu durumdaki milletvekillerinin karma komisyonda ve Genel Kurulda savunma haklarının olduğunu‘‘ belirtti.
Elitaş, CHP‘nin, ‘‘4 yıl daha parlamentoya gelmeyeceğiz‘‘ şeklindeki tutumunu sürdürmesi halinde, bu partiye oy vermiş 11 milyon seçmene yapılan haksızlığa ‘‘dur‘‘ demek için, Meclis Başkanlığının konuyla ilgili değerlendirme yapabileceğini söyledi. Parlamentoda oturup da yemin etmemiş milletvekillerinin ‘‘gelmemiş‘‘ sayılacağı görüşünü savunan Elitaş, ‘‘Bir ay içinde 5 birleşim gelmezlerse yok sayılacaklarından, Meclis Başkanlık Divanı‘nın doğrudan doğruya karma komisyona bilgi vermesi gerekir‘‘ dedi.
-‘‘BUNUNLA ÜÇ OLACAK‘‘-
Elitaş: 15 Temmuz Son Tarih
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, andiçmeyen CHP‘li milletvekillerine seslenerek, ‘‘İnadı, bırakın‘ diyoruz ama bunu da yapmazlarsa herhalde 15 Temmuz tarihi son tarih olur. Başkanlık Divanı bu konuyu değerlendirip karma komisyona gönderirse herhalde iş işten geçmiş olur‘‘ dedi.



















