Elite World'den Van Kahvaltisi Tanitimina Büyük Katki

Elite World'den Van Kahvaltisi Tanitimina Büyük Katki

Elite World Hotels & Resorts, “Dünden Bugüne Iz Birakan Lezzetler’ projesi çerçevesinde tüm otellerinde Van Kahvaltisi vermeye basladi.

Elite World Hotels & Resorts Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltisinin tanitimina katki saglamak amaciyla büyük bir yenilige imza atti. “Dünden Bugüne Iz Birakan Lezzetler: Van Kahvaltisi” projesi çerçevesinde ürünler franchise modeliyle isletilen de dahil olmak üzere Elite World otellerinin tümünde açik büfeye eklenecek ve bu sayede Van Kahvaltisi dünyaya tanitilacak.

“Kültürümüzü en dogru sekilde tanitmaliyiz”

Konsept ile ilgili açiklamada bulunan Elite World Hotels & Resorts CEO’su Orkun Petekçi “Turizm, kültürümüzün dünyaya tanitilmasi için en önemli sektörlerden bir tanesi. Bizler de yarim asra yakin bir süredir bu sektöre hizmet veriyoruz. Bizim için misafirleri agirlamakla birlikte ayni zamanda kültürümüzü tanitmak, konaklayan kisilerin bunu denemesi de ayrica önemli. En önemlisi ise en dogru bir sekilde bunu anlatmaktir. Hizmet sektöründe olmakla birlikte kültürümüzü en dogru bir sekilde tanitmak da misyonumuz. Van Kahvaltisini bütün otellerimizde hayata geçirerek bunun tanitimina katkida bulunmak bizim sosyal sorumluluk projelerimizden bir tanesi olacak.

Su anda 11 otel ve 8 farkli markayla hizmetimize devam ediyoruz. Franchise yatirimlarla birlikte otel yatirimlarini daha da yukari çekerek 2030 senesinde 50 otele ulasmayi hedefliyoruz" dedi.

“Amacimiz, Van kahvaltisini dünya mutfagina tasiyabilmek”

Elite World Hotels & Resorts Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroglu ise Elite World olarak yerel degerlere ve kültürel zenginliklere sahip çikmaya önem verdiklerinin altini çizerek, “Çok eski yillardan bu yana Van, dünyanin en önemli tarihi ticaret notalarindan biri oldu. Cografi konumunun yani sira dogasi geregi hayvanciligin gelistigi bir cografya. Bölgede zor bulunan otlarin peynire katilmasiyla otlu peynir olusturuluyor ve Van kahvaltisinin ana ögesi oluyor. Yanina tereyagi kaymak gibi ögeler de ekleniyor. Bölgenin diger lezzetlerinin eklenmesiyle Van kahvaltisi ortaya çikiyor. Yaklasik 400 çesit dogal ve yerel lezzet bulunuyor. Bu topraklardan çikan ve dünyanin dört bir yanindan gelen misafirleri agirlayan bir zincir olarak amacimiz mirasimiza sahip çikmak ve onu en iyi sekilde tanitmak olacak. Van kahvaltisini menümüze ekleyerek hem yerli hem yabanci misafirleri deneyimlemeye davet ediyoruz” diye konustu.

“50 yildir ayni ürünü ve tarifi kullaniyor”

Van’in önemli lezzetlerinden olusan bir menü hazirladiklarini aktaran Elite World Mutfaklar Direktörü Mehmet Uzunöz de, “Cografi isaretli ürünlerimizden bir kahvalti hazirladik. Her seyden önce farkli ürünleri deneyimleme sansimiz oluyor. Herkesin ulasamadigi lezzetleri deneyimlemek için sehirlerimize getiriyoruz. Bu projeye baslamadan önce 6 ay arastirma yaptik. Van’da uzun bir dönem geçirdim. Orada 3 otelimiz oldugu için oradaki seflerimizden destek aldik. Bu isi en iyi kim yapiyor onu ögrendik. Van’daki süt evlerini gezdik. Bir köye gittik. Orada bir hanimefendi yogurt kaymagi yapti. 50 yildir ayni ürünü ve tarifi kullaniyor. Oradaki insanlar göz karari yaptiklari için tarifi bilmiyor. Bunlarin tarifini hazirladik. Tüm lezzetleri yapan insanlarla birebir görüstük. Bütün ürünlerimiz cografi isaretli. Bunlar yöresel ürünlerimiz ama yogurt kaymagi hiçbir yerde olmadigi için bizim için üretecekler. Fransa’da Rokfor Peyniri dünya çapinda nam salmis ama Van’in otlu peynirinin ondan farki yok. Içeresine 6 çesit ot konuyor. Önceden endüstriyel olarak alirdik simdi ise yerel ailelerle çalisiyoruz. Onlar üretiyor biz de otellerimize dagitiyoruz. Kar marji düsünmedigimiz için en iyi sekilde sunmaya çalisiyoruz. Hepsi ayri bir lezzet. Elite World sayesinde otlu peyniri tüm dünyaya sunacagiz” dedi.

"Van kahvaltisini tüm misafirlerimize tanitmaya basladik"

Konuyla ilgili konusan Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy da, konaklayan tüm misafirlerine Van kahvaltisini en iyi sekilde sunmak için çalisma baslattiklarini vurgulayarak, ”Kahvalti, bir ilin kültürüdür. Biz bu kültürü en iyi sekilde yansitmaya çalisacagiz. Bu çerçevede tüm otellerimizde oldugu gibi Van otelimizde de ayni sekilde baslangiç yapip, Van kahvaltisini tüm misafirlerimize tanitmaya basladik. Bunu da Van kahvaltisini en iyi sekilde tanitan ürünlerle sunmaya çalisiyoruz. Van çöregi, Van peyniri, cacik, murtuga, kavut, bal, tereyagi, kaymak, süt ve kavurmali yumurta, bunlar Van kahvaltisinin özünde olan çesitler. Biz bunlari misafirlerimize sunmaya çalisacagiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile