Elon Musk, 44 Milyar Dolarlik Twitter'i Satin Alma Anlasmasindan Vazgeçti

Elon Musk, 44 Milyar Dolarlik Twitter'i Satin Alma Anlasmasindan Vazgeçti

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, sahte hesaplarin sayisi hakkinda yeterli bilgi verilmedigi gerekçesiyle 44 milyar dolarlik Twitter’i satin alma anlasmasindan vazgeçtigini duyurdu.

Sosyal medya platformu Twitter ile ABD’li is insani Elon Musk arasindaki sahte hesap krizi giderek derinlesiyor. Musk, Twitter’i 44 milyar dolara satin alma anlasmasini geri çekti. Musk’in avukati Mike Ringler, Twitter Yönetim Kuruluna yazdigi mektupta müvekkilinin sosyal medya platformunda "sahte veya spam" hesaplarin sayisina yönelik yaklasik 2 aydir veri istedigini belirtti.

Ringler, "Twitter bu bilgiyi saglayamadi veya vermeyi reddetti. Twitter, bazen Musk’in taleplerini görmezden geldi, bazen haksiz görünen nedenlerle reddetti" ifadelerini kullandi.

Ringler, Musk’in nisan ayinda imzalanan anlasmanin "birden çok hükmünün ihlal edildigi" gerekçesiyle anlasmadan vazgeçtigini kaydetti.

Söz konusu bilgilerin Twitter’in ticari ve finansal performansi için esas oldugunu vurgulayan Ringler, anlasmada öngörülen islemleri tamamlamak için de gerekli oldugunu ifade etti.



Twitter, yargiya basvuracak

Twitter Yönetim Kurulu Baskani Bret Taylor ise yönetim kurulunun Musk ile üzerinde anlasmaya varilan fiyat ve sartlardaki satin alma islemini tamamlamak için ugrasacaklarini ve yasal yollara basvuracaklarini ifade ederek, "Delaware Mahkemesi’nde galip gelecegimizden eminiz" dedi.

Delaware’deki söz konusu mahkeme, Twitter da dahil olmak üzere eyalette bulunan birçok sirket arasindaki ticari anlasmazliklari ele aliyor. Söz konusu haberin ardindan Twitter hisseleri yaklasik yüzde 6 düsüs yasadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile