Emekli Hekimlerin Maaşları

İzmir - İzmir Tabip Odası Emekli Hekimler Komisyonu Başkanı Birsen Avcıoğlu, emekli hekimlerin ekonomik zorluklar içerisinde olduğunu söyledi.

Avcıoğlu, İzmir Tabip Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, hekimliğin, yorucu bir süreç olan tıp eğitiminin ardından başlanan yıpratıcı bir meslek olduğunu belirtti.

Hekimlerin emekli maaşlarının düşük olduğunu ifade eden Avcıoğlu, "Kamu sektöründe en yüksek seviyede 30 yıl hizmet eden hekimlerimiz, bin 500 ile bin 700 lira arasında emekli aylığı alıyorlar" dedi.

Türk-İş verilerine göre, 2012'de yoksulluk sınırının 3 bin 297 lira olduğunu hatırlatan Avcıoğlu, şöyle konuştu:

"Hekimlerimiz bin 500- bin 700 lira emekli aylığı alırken hakim ve savcılar 4 bin-5 bin, subaylar 3 bin- 6 bin, başçavuşlar 2 bin-2 bin 500 lira emekli aylığı almaktadır. Gece gündüz çalışıp, çabalayıp birçok badire atlattıktan sonra emekliliği hak etmiş meslektaşlarımız ekonomik zorluklar içinde. Tıp okumayı düşünen birçok gencimiz, artık bu mesleği düşünmez oldular. Bu yönden gelecekteki hekim kalitesinin nasıl olacağı akıllarda soru işareti bırakmaktadır. Hekimliğin saygınlığına gölge düşmesin diye bu duruma şimdilik katlanıyoruz ancak bıçak artık kemiğe dayanmıştır. Kimseye muhtaç olmayacağımız bir emeklilik istiyoruz."

Avcıoğlu, TBMM'deki hekim milletvekilleri ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile