Emekli Hemsire Girisimciligiyle Kadinlara Örnek Oluyor

Emekli Hemsire Girisimciligiyle Kadinlara Örnek Oluyor

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Gökçekent köyünde lavanta yetistiriciligi yapmaya baslayan emekli hemsire Betül Arslan, girisimciligiyle kadinlara örnek oluyor.

2009 yilinda yapimi tamamlanarak su tutmaya baslayan Ermenek Baraj Gölü, bölgenin iklimini degistirdi. Akdeniz iklimi olusan Ermenek ilçesinde üretimi yapilan tarim ürünlerinin çesitliligi de baraj sayesinde artti. Bölgede son yillarda artan zeytin yetistiriciliginden sonra simdi de lavanta yetistiriciligi yapilmaya baslandi. Hemsire olarak yillarca çalistiktan sonra emekli olan ve memleketi Gökçekent köyüne dönen Betül Arslan da burada kiraladigi 9 dekarlik arazide lavanta yetistirmeye basladi.



“Memleket özlemini lavanta ile gidermis olduk”

Emekli olduktan sonra köyüne döndügünü anlatan Betül Arslan, "Çevremdekilerle çiftçilik üzerine konusurken bu isi yapip yamamayacagimiz konusunda konusmalarimiz oldu. O dönemler hemsirelik yapiyordum ve 25 yillik meslek hayatim ve emekli olmak henüz hesapta yoktu. Uzaktan bu islere iyice merak saldik. Ilk basladigimizda heyecanliydik ama üçüncü seneye geldigimizde iyi ki yapmisiz dedik. Memleket hayatinin özlemini lavantalarla beraber burada gidermis olduk" dedi.

Karaman Il Tarim ve Orman Müdürü Hatice Bulut da lavanta üretiminin yaptigi tarlada incelemelerde bulundu. Betül Arslan’i girisimciliginden dolayi tebrik eden Bulut, “Karaman’da alternatif ürünlerin artmasi bizim için çok degerlidir. Bu noktada Betül hanimi kadin girisimci olarak alternatif ürünlerin üretimine ve tanitimina verdigi katkidan dolayi kutluyorum. Bugün burada Betül hemsire 9 dekarlik bir alanda lavanta üretiyor. Insallah bundan sonra da lavanta ile alakali üretimini daha da fazla arttiracak. Kendisinden bir sonraki gelenlere de bir yol açacak. Bu noktada bizim tarimda önem verdigimiz nokta farkli ürünlerin de tanitimi. Biz Karaman olarak bir tahil ambariyiz ancak lavanta gibi farkli ürünlere de ihtiyacimiz var. Kurakliga dayanikli, islenmesiyle çok farkli ürünler elde edilen ve çesitli sahalarda kullanilan, hem alternatif tipta, hem kozmetikte, hem bayanlarin temizlik sektöründe bile kullanilan lavantanin birçok alani var. Il müdürlügü olarak bizler alternatif ürünlerin tanitimina ve üretimine her zaman destek vermeye devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile