Emekli Hemsireyi Katleden Katile Müebbet Hapis..

Emekli Hemsireyi Katleden Katile Müebbet Hapis..

Aydi’in Didim ilçesinde 10 Ekim 2020 tarihinde kaybolan ve olaydan iki gün sonra eski erkek arkadasi Suat Aksoy tarafindan bogularak öldürülen Emekli hemsire Hatice Tusu cinayetinin son davasi görüldü. Söke Agir Ceza Mahkemesince katil Suat Aksoy müebbet hapis cezasina çarptirildi.



Efeler Mahallesi’nde yasayan ve 10 Ekim 2020 gecesinden bu yana haber alinamayan emekli hemsire Hatice Tusu (50) eski erkek arkadasi Suat Aksoy (58) tarafindan bogularak öldürülmüstü. Tusu’nun ailesinin kayip basvurusunun ardindan çalismalarini yogunlastiran Emniyet güçleri, Tusu’nun cep telefonu ile sosyal medya hesaplarindan incelemeler yapti. Tusu’nun Suat Aksoy ile arkadasligini ögrenen emniyet güçleri, Aksoy’un yasadigi evi tespit etti. Çevredeki güvenlik kameralarini inceleme altina alan emniyet güçleri Efeler Mahallesi 1409 sokaktaki evinde ikamet eden Aksoy’u göz altina aldi. Aksoy’un kendisine ait araçta detayli inceleme yapan Didim Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Grup Amirligi ve olay yeri inceleme ekipleri aracin arka koltugunda kan izlerini tespit etti. Güvenlik kameralarinin incelenmesi ve kan izlerinin bulunmasinin ardindan göz altina alinan Aksoy tüm cinayeti itiraf etmisti. Cinayeti itiraf eden Suat Aksoy ise emniyetteki sorgusunun ardindan Didim adliyesinde çikarildigi mahkemece tutuklanarak Söke’de Cezaevine gönderilmisti.

Cinayet sonrasi olayla ilgili davalar Söke Agir Ceza mahkemesince görülürken, son dava ise 16 Eylül 2021 tarihinde görüldü.

Mahkeme heyeti katil Suat Aksoy’u müebbet hapis cezasi verirken, Hatice Tusu’nun ailesi ise karara itiraz edecegi ve agirlastirilmis müebbet hapis cezasi için karari istinafa tasiyacagi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile