Emekli Kuyrugu Degil Hamsi Sirasi

Emekli Kuyrugu Degil Hamsi Sirasi

Kocaeli’de düzenlenen hamsi festivalinde 2 ton hamsi izgarada pisirilerek vatandaslara ücretsiz dagitildi. Yüzlerce vatandas hamsi sirasina girerek, uzun kuyruklar olusturdu.

Kocaeli Trabzonlular Dernegi tarafindan Izmit’teki fuar alaninda hamsi festivali düzenlendi.

Festivalde kemençeler çaldi, horonlar oynandi, hamsiler pisti. Fuar alanina akin eden vatandaslar hem doyasiya eglendi hem Trabzon yöresine ait kültürü tanima imkani buldu. Festival çerçevesinde 2 ton hamsi izgarada pisirilerek vatandaslara dagitildi. Yüzlerce vatandas hamsi sirasina girerek, uzun kuyruklar olusturdu. Hamsinin yani sira Laz böregi, Akçaabat köfte, mihlama, sütlü Trabzon galetasi gibi birçok yöresel lezzet de sunuldu. 2 ton hamsinin yetmemesi durumunda takviye de yapilacagi ögrenildi. Festival, 25 Aralik gününe kadar Interteks Fuar Alani’nda sürecek.

"Dilerim, tüm Kocaeli hamsiye doyar"

Izgarada hamsilerini pisiren Göksel Öztonga, "Balik festivalinde her yil yerimizi aliyoruz. Dilerim, tüm Kocaeli hamsiye doyar. Hamsinin su anda tam yagli ve lezzetli zamaninda olmasi, kar suyunu yemis olmasi, vatandaslarin tercih etmesine sebep oluyor. Lezzeti yaginda. O yüzden su an yogunluk var" dedi.



"Hamsi sirasini beklemek de zevk"

Hamsi sirasinda beklemenin bile keyifli oldugunu söyleyen Havva Kiyiskan, "Çok sevindik. Televizyonda bu festivali hep görüyorduk, Istanbul’da görüyorduk. Hep heves ediyorduk. Böyle bir güne kimler sebep olduysa hepsine tesekkür ederiz. Hamsi sirasini bekleyecegim. O da bir zevk. Sabirla bekleyecegim" diye konustu.



"Yöresel ürünler sik sik tanitilirsa çok güzel olur"

Karadeniz hamsisinin daha lezzetli olduguna deginen Ismail Yildirim, "Yöresel ürünlere baktim hepsi çok güzel. Yöresel ürünler böyle sik sik tanitilirsa çok güzel olur. Herkes hamsinin tadina bakacak, Trabzon hamsisi mi degil mi ona bakacaklar. Degilse de her yerin baligi Karadeniz baligidir. Marmara hamsisi ile Karadeniz hamsisi arasinda fark vardir. Oranin hamsisi Marmara’ya göre lezzetlidir" ifadelerini kullandi.

Katilimcilar

Öte yandan Kocaeli Trabzonlular Dernegi ev sahipliginde gerçeklesen festivalin açilisina Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Yasar Çakmak, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Ilyas Seker ile Sami Çakir, CHP Istanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, eski Çevre ve Orman Bakani Osman Pepe, Kocaeli Il Milli Egitim Müdürü Ömer Akmansen, siyasi parti il ve ilçe baskanlari, siyasi parti il ve ilçe temsilciler, sivil toplum kuruluslari, dernekler ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile