Emekli öğretmen Mehmet Çolak'ı cep telefonundan arayan ve kimliği henüz belirlenemeyen kişi, eşini evde rehin aldığını söyleyerek verdiği hesap numarasına para yatırmasını istedi. Dolandırıcı, hesaba para yatırmadan telefonu kapatması durumunda da eşini öldürmekle tehdit etti.
Bir bankada bulunan 14 bin lirasını çeken Çolak, parayı yatırması istenilen başka bir bankanın şubesine gitti. Çolak'ın bankada sürekli telefonla konuşması ve tedirgin tavırları, bankanın güvenlik görevlisinin dikkatini çekti.
Güvenlik görevlisi Çolak'ın dolandırıldığını anlayınca para yatırmaması uyarısında bulundu. Çolak, uyarıya rağmen para yatırmak istedi. Görevlinin haber vermesi üzerine bankaya gelen polis ekibi, emekli öğretmenle konuşarak evinin adresini öğrendi.
Söz konusu eve giden polisler, Çolak'ın eşinin rehin olmadığını belirledi. Çolak, eşiyle telefonla konuştuktan sonra ikna edilebildi.
Soruşturma başlatıldı .
Emekli Öğretmen, Banka Görevlisinin Dikkati Sonucu Dolandırılmaktan Kurtuldu
Zonguldak'ta, kendisini cep telefonundan arayan ve ''eşini evde rehin aldım'' diyen kişinin hesabına para yatırmaya giden emekli öğretmen, bankanın güvenlik görevlisinin dikkati sonucu dolandırılmaktan kurtarıldı.



















