Emekli polis memuru, bilişim suçları uzmanı ve bağımlılık danışmanı İsa Altun, uyuşturucu ile mücadele için yürüttüğü çalışmada 'Tehlike bir sokak ötede' adlı beşinci kitabını yayımladı.
Uluslararası Genç Girişimciler Organizasyonu tarafından 1999'da 'İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı Ödülü'ne layık görülen ve 2000 yılında yılında çocuklara, gençlere ve ailelere yönelik uyuşturucuya karşı bilinçlendirme çalışmalarından dolayı 'yılın polisi' seçilen Altun, 1997 yılında Gaziantep'te görev yaptığı dönemde kollarında vefat eden bir gencin 'Ne olur gençleri bu zehirden kurtarın' vasiyeti üzerine başladığı uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
'Bir genci bile kurtarsam yeter' sloganıyla yola çıkan Altun, 34 gencin uyuşturucu maddeyi bırakmasına yardımcı oldu. Özellikle öğrenciler, gençler ve ailelerine yönelik uyuşturucu konusunda konferanslar veren, köşe yazıları yazan ve televizyon programlarına katılan Altun, deneyimlerini, mesleki tecrübelerini ve yaşadıklarını kitaplaştırdı.
İlk kitabı 'Bir kereden çok şey olur' ile yazarlığa adım atan Altun, sırasıyla 'Kod adı beyaz ölüm', 'Benim çocuğum kullanmaz-bonzai' ve 'Ortam sanal, suç gerçek' kitaplarının ardından son olarak Avukat Serdar Tokdemir’in hukuksal editörlüğünde, uyuşturucunun yıkıcı etkileri, tarihçesi, çeşitleri ve tedavisi hakkında ailelere rehberlik edecek 'Tehlike bir adım ötede' isimli beşinci kitabı yayımlandı.
- 'Bağımlılık tüm dünyanın sorunu'
AA muhabirine madde bağımlılığı ile mücadelede, önleme çalışmalarının tedaviden daha etkin olduğunu belirten Altun, 3 yıldır avukat Tokdemir ile sahadaki sorunları belirleyerek, madde bağımlılığı hakkında ailelerin öğrenmesi gereken konuları tespit ettiklerini söyledi.
Madde bağımlılığının tüm dünya için önemli bir sorun olduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmaların, bu sorunla mücadelede ailenin rolünün çok önemli olduğunu ortaya koyduğunu anlatan Altun, kitabında ailelerin çocuk yetiştirmede yaptıkları hataları, ruh sağlığı uzmanlarıyla değerlendirip uyarıda bulunduklarını dile getirdi.
Kitabında toplumda tanınan film ve sinema yıldızlarına da uyarılarda bulunduğunu dile getiren Altun, 'Ülke nüfusunun önemli bir oranı geçlerden oluşuyor. Ergenler toplumda tanınan sanatçı ve şarkıcıları model alıyorlar. Eserimde sanatçılara stres ve öfkeyle baş etmesi için yaşam koçu edinmesi gerektiğinin altını çizdim.' ifadelerini kullandı.
Altun, kitabında gerçek bağımlıların hayat hikayelerinin de yer aldığına işaret ederek, bunun herkes için yol gösterici ve uyarıcı nitelik taşıdığını ifade etti.
Emekli Polis Memurunun Uyuşturucuyla Mücadelesi
Emekli polis memuru, bilişim suçları uzmanı ve bağımlılık danışmanı İsa Altun, madde bağımlılığı ve etkileri konulu 'Tehlike bir sokak ötede' eserini okuyucularıyla buluşturdu.