Emekli Vatandasa 20 Günde Bin 165 TL Su Faturasi Geldi

Emekli Vatandasa 20 Günde Bin 165 TL Su Faturasi Geldi

CHP’li Tekirdag Büyüksehir Belediyesi’ne bagli TESKI tarafindan uygulanan kademeli fatura nedeniyle, faturasi bin 165 TL gelen emekli vatandas TESKI’ye isyan etti.

Tekirdag Su ve Kanalizasyon Idaresi (TESKI) görevlilerinin geç okumasindan dolayi kademeli faturayla karsi karsiya geldiklerini ileri süren 65 yasindaki Mücahit Durak, "Bu su bana her zaman böyle fazla geliyor. 30 günde okunmasi gereken su saatleri 35-40 günde okunarak kademeli tarifeden fiyatlandiriliyor. Ben 10 günlügüne sehir disina çiktim. Evimde yoktum. Geldim fatura bin 165 TL gelmis. Durumun çözümü için belediyeye gittim, kaçak olup olmadigini kontrol edin dediler. Baktim, usta çagirdim kaçak falan yok. Evde 4 kisi yasiyoruz, bu faturalarla nasil geçinelim. Emekliyim ben. 6. Ayda da yine kademeli tarifeden ücretlendirdiler ve o da bin 200 TL geldi. Belediyeye gittim, bu isin normal olmadigini söylediler. Bu ayiptir, yaziktir, günahtir. Bazen hiç gelmiyorlar, ben kendim saatin numarasini alip, gidip ödüyorum. Bu insafsizliktir. Birini 45 güne okuyorlar, birini 35. Bunlari kademeli olarak fiyat artisiyla birlikte yaziyorlar. Hiç mi merhametiniz yok" dedi.

Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak’a sitem eden Durak, "Kadir Albayrak’a da sesleniyorum. Bu kadar su faturasi olmaz, olmamali. Su parasi çok pahali. Her ay 1100, 1200 lira fatura ödüyorum. Hiç mi merhametiniz yok” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile