Emeklilerden 'Darbe' Karşıtı Bildirge

Emeklilerden 'Darbe' Karşıtı Bildirge

Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu’nun darbe karşıtı bildirgesini açıkladı.

15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında STK’lar gösterdiği tepkiler devam ediyor. Son olarak Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu, ortak bir bildiri ile darbe karşıtı olduklarını belirtti.

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Arif Duru, bildirinin Türkiye’nin bütünlüğünün ve demokrasi ile yönetilmesinin korunmasının önemine dikkat çektiğini kaydetti.

Duru bildirgede yer alan maddeleri ise şu şekilde aktardı:

“Türkiye Emekliler Derneğimiz bu hain girişimin hemen akabinde bütün teşkilatımızla gerekli hassasiyeti gösterdiğinden ve bundan sonra da ülkemizi hedef alan hain saldırılara direnmeye devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. 16 Temmuz itibari ile demokrasi nöbetlerine emeklilerimiz büyük bir katılım göstermiştir. Emeklilerimiz, Cumhuriyetin değerlerine ve demokrasiye sahip çıkma konusunda taviz vermeyecek bir topluluktur. Darbe girişimini püskürten Türk Milleti, Cumhuriyetin kurucusu ulu Önder Atatürk’ün hedeflerinden taviz verilmeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Ülkemizin ve milletimizin bir daha bu tür kaosları yaşamamasını temenni eder, darbe direnişinde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize şifa dileriz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile