-EMEKLİLERDEN İKİ GÜNLÜK OTURMA EYLEMİ
ANKARA ( A . A ) - 04 . 06 . 2010 - DİSK ' e bağlı Tüm Emekliler Sendikası ( Emekli-Sen ) Genel Başkanı Veli Beysülen , 11– ; 12 Haziranda şube ve temsilciliklerinin bulunduğu tüm merkezlerde iki günlük oturma eylemi yapacaklarını bildirdi .
Beysülen , sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında , sağlıkta alınan muayene ücreti , katılım payı , ilaç parası ve ek ödemelerin kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti .
Emekli maaşlarından dernek aidatı kesintisi yapılmaması , emekli aylıklarının yükseltilmesi , emeklilerin örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması ve emeklilere sendika hakkının tanınmasını istediklerini vurgulayan Beysülen , bu taleplerin karşılanması istemiyle 11– ; 12 Haziranda şube ve temsilciliklerinin bulunduğu tüm merkezlerde iki günlük oturma eylemi yapacaklarını söyledi .
Eylemin 11 Haziranda başlayacağını ve 12 Haziran saat 18 . 00 ' e kadar devam edeceğini belirten Beysülen , eylem alanında çadır kurulacağını , bildiri , afiş , döviz ve pankartlarla kamuoyunun bilgilendirileceğini kaydetti . Beysülen , ayrıca emeklilere bordro verilmesi talebini içeren dilekçelerin de imzaya açılacağını bildirdi .
Beysülen , tüm sendikaları , siyasi partileri , meslek odaları ile demokratik kitle örgütlerini eyleme destek vermeye çağırdı .
04 . 06 . 2010 13 : 32 : 44


















