Emine Erdogan Açiklamasi 'Egitim, Herkes Için Tipki Nefes Gibi Hayati Ve Vazgeçilmez Bir Ihtiyaçtir'

Emine Erdogan Açiklamasi 'Egitim, Herkes Için Tipki Nefes Gibi Hayati Ve Vazgeçilmez Bir Ihtiyaçtir'

Çesitli nedenlerle egitimleri yarida kalan ögrencilerin yeniden okullarini tamamlamasi, ileride çalismak istedikleri is alaninda uzmanlasmalari için Ümraniye’de hayata geçirilen “Isim Var. Okula Gidiyorum” projesinin lansmani Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Esi Emine Erdogan’in ile Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim’in katilimiyla gerçeklesti. Programda konusan Emine Erdogan, "Egitim, herkes için tipki nefes gibi hayati ve vazgeçilmez bir ihtiyaçtir. Insanin bireysel gelisimi kendini tanimasi ve potansiyelini kesfetmesi ancak egitimle mümkündür" dedi.



Ümraniye Belediyesi, “Isim Var. Okula Gidiyorum.” projesi kapsaminda, sosyoekonomik sebeplerle egitimlerini birakmis veya ara vermek zorunda kalmis ögrencileri tekrar egitim hayatina kazandiriyor. Gençler, seçtikleri branslarda uzmanlasmalari için çesitli isletmelere stajyer olarak yerlestiriliyor. Bu proje yalnizca gençleri mesleki egitim merkezlerine yönlendirmekle kalmayip, kendilerini yetistirecek olan, belgesi olmayan is yeri sahiplerine de, kalfa, usta ve usta ögreticilik belgesi kazandiriyor.

Psikolog ve egitimcilerden olusan proje ekibi, egitimini yarida birakmis olan yüzlerce genci, projeye dâhil etmek için yogun mesai harciyor. “Isim Var. Okula Gidiyorum” ögrencileri, haftada 4 gün staj, 1 gün de egitim görüyor. Ümraniye Belediyesi’nin önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan “Isim Var. Okula Gidiyorum” projesinin tanitimi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Esi Emine Erdogan’in ve Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim’in katilimiyla gerçeklesti.

"EGITIM, HERKES IÇIN TIPKI NEFES GIBI HAYATI VE VAZGEÇILMEZ BIR IHTIYAÇTIR"

Emine Erdogan, “Egitim, herkes için tipki nefes gibi hayati ve vazgeçilmez bir ihtiyaçtir. Insanin bireysel gelisimi kendini tanimasi ve potansiyelini kesfetmesi ancak egitimle mümkündür. Öte yandan toplumlarin yükseldigi bir temeldir. Nüfusun niteligini belirleyen, egitimin yayginligidir. Ayrica ülkelerin kalkinmalarinda kendilerini ekonomik ve sosyal olarak gelistirmesinde temel faktördür. UNESCO Istatistik Enstitüsü’nün 2018 rakamlarina göre küresel olarak yaklasik iki yüz elli sekiz milyon çocuk okula maalesef gitmiyor. Oysa 2030 sürdürülebilir kalkinma için belirlenen 17 amacin yerine getirilmesi ancak egitimle mümkündür. Egitim hakkini kullanamayan her çocuk bu idealden uzaklasmamiz anlamina gelir. Maalesef tüm dünyada egitimden uzaklastiran pek çok neden var. Savaslar, okulun olmamasi, kiz çocuklarina yapilan ayrimcilik, erken yasta evlilik ve ögretmen eksikligi birçok sebep egitimin önüne set çekiyor. Bu sebepleri ortadan kaldirmak için attigimiz her adim güzel bir dünyanin habercisidir.” dedi.



"GENÇLERIMIZIN OKULDAN AYRILMASINA NEDEN OLAN SORUNLARI EL ELE VEREREK ASIYOR VE MUTLU YARINLARDA KOCAMAN BIR ÜMRANIYE AILESI OLARAK YÜRÜYORUZ"

Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, “Projemizin amaci birbirinden degisik sebeplerle, egitim hayatini yarida birakmak zorunda kalan ögrencilerimizin, gençlerimizin okula dönmelerini saglamaktir. Bu vesileyle hazirlik asamasinda gençlerimizin hangi sebepten ötürü okullarini birakmak zorunda kaldiklarini arastirdik. Elde ettigimiz sonuçlari listeledigimizde gençlerimizin yüzde elliye yakin bir oranla aile ve dogurdugu psikolojik sonuçlar nedeniyle okuldan ayrildiklari sonucuna vardik. Bu noktada atmamiz gereken 2 tane adim vardi. Öncelikle psikolojik ve sosyolojik bir destek ortami hazirlamaliydik ve hemen harekete geçtik. Psikolog ve sosyologlarimizdan olusan bir ekibimizle birlikte gençlerimiz için en temel sorunun çözümü için kollari hep beraber sivadik. Projemiz kapsaminda toplamda 2 bin 500’e yakin telefon görüsmesi yapildi ve 449 aile evlerinde ziyaret edildi. Ikinci büyük sorun olan ekonomik problemlerin çözümü için belediyemizin sosyal yardim isleri müdürlügünden, Ümraniye Kaymakamligi Vakfi’ndan ve de sosyal hizmetler merkezinden destekler sagladik. bu sekilde gençlerimizin okuldan ayrilmasina neden olan sorunlari el ele vererek asiyor ve mutlu yarinlarda kocaman bir Ümraniye ailesi olarak yürüyoruz. Projemiz sayesinde 170 kiz ögrencimiz olmak üzere 570 ögrencimizi, birakmis olduklari okullariyla yeniden bulusturduk.” dedi.

(Emre Sertdemir - Ömer Karaoglu /IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile