Emine Erdogan'dan Israil'in Refah'a Yönelik Saldirisina Tepki

Emine Erdogan'dan Israil'in Refah'a Yönelik Saldirisina Tepki

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Israil’in Refah’a yönelik saldirilariyla bir kez daha kahrolduklarini belirterek, sivillerin sigindigi hastanelerin, okullarin, ibadethanelerin, kamplarin hedef alindigi, kadin, çocuk, yasli demeden masum insanlarin hastaliga ve açliga mahkum edildigi vahsetin durmasi çagrisinda bulundu.

Emine Erdogan, sosyal medya hesabindan Israil’in Gazze’nin Refah bölgesine gerçeklestirdigi saldirilara iliskin, "Filistin için tek yürek" etiketiyle paylasimda bulundu. Evlerinden edilmis 1,5 milyona yakin Filistinlinin yasadigi Refah’in Gazze’de yedi aydir süren soykirimdan kaçan masumlarin son siginaklarindan oldugunu vurgulayan Emine Erdogan, Filistinlilerin 7 Ekim’den bugüne insani bir kabusun içinde oldugunu belirtti.



"Mücadeleden vazgeçmeyecegiz"

Israil’in uluslararasi hukuku hiçe sayarak art arda isledigi savas suçlarina yenilerini eklemeye ve katletmeye devam ettigini belirten Emine Erdogan, sunlari kaydetti:

"Filistin halkinin insani yardimlarla bagini koparmayi hedefleyen, ateskes müzakerelerine gölge düsüren Refah saldirilariyla bir kez daha kahrolduk. Sivillerin sigindigi hastanelerin, okullarin, ibadethanelerin, kamplarin hedef alindigi, kadin, çocuk, yasli demeden masum insanlarin hastaliga ve açliga mahkum edildigi vahset artik durmali. Zira hiçbir ilahi ahit, hiçbir mesru siyasi ideoloji zulmü kapsamaz. Geri dönüsü olmayan bu yanlistan bir an önce dönülmesini talep ediyor, tüm kalbimle Filistin’in hak ettigi huzura kavusmasini diliyorum. Filistinli kardeslerimizin ait olduklari topraklarda çocuklarini baris ve güven içinde yetistirebilecekleri günler gelene kadar mücadeleden vazgeçmeyecegiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile