Emine Erdogan, Kiev Lider Esleri Zirvesi'ne Mesaj Gönderdi

Emine Erdogan, Kiev Lider Esleri Zirvesi'ne Mesaj Gönderdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, “Çevre krizi de yüksek dozda alarm veriyor ve is birligini zorunlu kiliyor. Suyumuzu, topragimizi korumak, gelecek nesillere karsi sorumlulugumuzdur” ifadelerini kullandi.

Emine Erdogan, Ukrayna Devlet Baskani’nin esi Olena Zelenska’nin daveti üzerine Kiev’de yapilan Lider Esleri Zirvesi’ne video mesaj gönderdi. Videolu mesajindaki konusmasina, basta Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin esi Olena Zelenska olmak üzere tüm katilimcilari selamlayarak baslayan Emine Erdogan, "Türkiye-Ukrayna iliskilerinin her geçen gün gelistigini, güçlendigini memnuniyetle izliyoruz. Sanayiden turizme çok yönlü iliskiler, ülkelerimiz arasinda ortak bir gelecegin müjdecisidir" degerlendirmesinde bulundu.

"Salgin hastaliklar, sinir dinlemiyor"

Toplantinin yeni ve güçlü is birliklerini artiracagina gönülden inandigini vurgulayan Emine Erdogan, Uluslararasi Kirim Platformu’nun, Kirim Tatarlarinin hayat standardinin iyilesmesi yolunda anlamli katkilar saglamasini umut ettigini belirtti.

Insanlik olarak zor bir dönemden geçildigini hatirlatan Emine Erdogan, "Mevcut uluslararasi sistem, sürekli olarak yeni sinamalarla karsi karsiya ve bunlari asmakta yetersiz kalabiliyor. Bu sinamalara karsi, yeni, farkli, insan odakli yaklasimlara ihtiyaç duyuyoruz. Pandemiden iklim degisikligine, karsilastigimiz tüm sorunlar ulusal sinirlari ortadan kaldiriyor. Salgin hastaliklar, sinir dinlemiyor. Kirlenen hava, hepimizin nefesinden eksiltiyor. Ne yazik ki insani trajediler açisindan da çagimizin karnesi son derece zayif” ifadelerini kullandi.

"Gerçeklestirdigimiz dis yardimlar, insani ve girisimci dis politikamizin bir yansimasidir"

Türkiye’nin, Covid-19 salgini ile basarili mücadelesini güçlü saglik sistemine borçlu olduguna dikkati çeken Emine Erdogan, "Ama ayni zamanda salginla mücadelede uluslararasi is birligi ve dayanismayi hiç ihmal etmeden, ortak is birliklerinin parçasi olduk. Bu alanda gerçeklestirdigimiz dis yardimlar, insani ve girisimci dis politikamizin bir yansimasidir" dedi.

Emine Erdogan, sunlari kaydetti:

"Çevre krizi de yüksek dozda alarm veriyor ve is birligini zorunlu kiliyor. Suyumuzu, topragimizi korumak, gelecek nesillere karsi sorumlulugumuzdur. Onlara birakacagimiz en büyük miras, dogal kaynaklari korunmus temiz bir dünyadir. Ve elbette, ayni zamanda savas uçaklarinin degil, uçurtmalarin uçtugu bir gökyüzünün altinda bir yasamdir.”

Zirvede, lider eslerinin insanligin karsi karsiya bulundugu meselelere çözüm bulunmasi için yapabilecekleri katkilar ele alindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile