Emine Erdogan Mutfaga Girdi Yemek Yapti

Emine Erdogan Mutfaga Girdi Yemek Yapti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Balikesir’in Edremit ilçesinde ünlü sefler ile bir araya geldi. Türk Mutfagi Haftasi etkinlikleri çerçevesinde seflerle ve yöre insanlari ile ocak basina geçen Emine Erdogan, Balikesir’in yöresel yemeklerini tanitti.

Emine Erdogan, Edremit Güre Mahallesi’nde yapilan Türk Mutfagi Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Balikesir’in yöresel yemeklerini tanitti. Erdogan, ünlü sefler ile bir araya geldi. Ilk olarak Savastepe ilçesine özgü olan ’Seferberlik Çöregi’nin yapimini yöre insanlarindan ögrenen Emine Erdogan, Kurtulus Savasi zamaninda Savastepe’de yapilarak cepheye gönderilen çöregin de tadina bakma imkâni buldu. Dogal ürünlerle yapilan salçanin da tadina bakan Erdogan, çöregi çok begendigini ifade etti.

Ardindan Emine Erdogan, kurutulmus salata kabuklari ile bir çesit bulgur yemegi yapti. Malatya yöresine ait olan yemegin içindeki bulgurlari kendi eli ile yuvarlayan Emine Erdogan, ardindan Kepsutlu Emine Keskin ile bir araya geldi. Sef Mehmet Yalçinkaya, Kepsut ilçesinden Emine Keskin ve Emine Erdogan, sifir atik projesine atifta bulunarak sebze saplarindan börek sardi. Erdogan’in kendi eli ile sardigi börek ise ustalardan tam not aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile