Istanbul Emniyet Müdürlügü Sivil Trafik Sube Amirligi ekipleri tarafindan Eminönü’nde taksicilere yönelik denetim yapildi. Saat 11.00’de baslayan denetimde, taksiler tek tek durdurulup kontrol edildi. Yapilan denetimde taksilerin yolcu kapasitesi, emniyet kemeri, taksimetre ve belgeleri tek kontrol edildi. Belgeleri eksik olan ve kurallara uymayan taksicilere cezai islem uygulandi. Yapilan denetimde emniyet kemeri takili olmayan 3 taksi soförüne 144’er lira para cezasi uygulandi. Öte yandan emniyet kemeri takmayan ve sigara içen taksi soförüne ise 401 TL para cezasi uygulandi.
Ceza yiyen taksi soföründen ilginç savunma
Yapilan denetimlerde emniyet kemeri takmadigi ve sigara içtigi için para cezasi uygulanan bir taksi soförü, "Yorgundum o yüzden içtim. Aracimda yolcu yoktu” dedi.
Taksi soförü Ahmet Akgül, “Denetimler güzel. Bu denetimler yapilsin ama diyelim ki aramizdan biri rahatsizlandi. Onun yerine baskasi çikabilmesi için giris çikislarin kolay yapilmasi daha güzel olur. Sistemlerde bir eksiklik var” seklinde konustu.
Dalginligindan ötürü kemerini takmadigini söyleyen Tarkan Ömer Yazici “Vapurdan çiktim, dalginliktan unuttum. 200 metre geriden vapurdan çiktim. Bir an dalginligima geldi, normalde kemerimi takarim” dedi.
Kent genelinde taksicilere yönelik yapilan denetimlerin gün içerisinde de devam edecegi ögrenildi.
Eminönü'nde Kurallara Uymayan Taksicilere Ceza Yagdi
Eminönü’nde sivil trafik ekipleri tarafindan taksilere yönelik denetim yapildi. Denetimde kisa mesafede yolcu almayan, turistlerle pazarlik yapan, emniyet kemeri takmayan, taksilere cezai islem uygulandi. Sigara içtigi gerekçesiyle ceza yiyen taksi soförü, “Yorgundum o yüzden içtim. Aracimda yolcu yoktu” dedi.



















