Eminönü'nde Sivil Ekiplerden Taksilere Yönelik Denetim

Eminönü'nde Sivil Ekiplerden Taksilere Yönelik Denetim

Eminönü’nde polis ekipleri taksicilere yönelik denetim gerçeklestirdi. Sivil trafik ekiplerinin gerçeklestirdigi denetimde emniyet kemeri takmayan, fazla yolcu alan ve yolcu kiligindaki sivil polisleri aracina almayan taksi sürücüsüne cezai islem uygulandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü Sivil Trafik Ekipler Amirligi ekipleri tarafindan Eminönü’nde ticari taksilere yönelik denetim yapildi. Yapilan denetimlerde durdurulan taksiler üzerinde evrak kontrolleri gerçeklestirildi.

Yolcu kiligina giren sivil ekipleri aracina almayan bir taksi sürücüsü uygulama noktasina çekilerek cezai islem uygulandi. Ayni zamanda taksi sürücüsünün emniyet kemerinin de takili olmadigi tespit edildi. Denetim boyunca 2 ayri taksi sürücüsüne emniyete kemeri takmamaktan 144’er TL, 1 taksi sürücüsüne de fazla yolcu almaktan 113 TL para cezasi kesildi. Taksiye 6 yolcu alan sürücü ise, “Kiramadim, çocuk kalsin mi diyeyim” diyerek kendini savundu.

“Pazarlik yapmiyorum”

Denetimde tüm kontrollerden kusursuz geçen taksi sürücüsü Kayhan Kaya, “Uygulamayi iyi buluyorum. Hakkiyla yapan var. Hakkiyla yapmayan var. Arada hakkiyla yapmayan gidiyor. Taksimetre açiyorum. Pazarlik yapmiyorum. Navigasyonum sürekli açik. Kurallara uymayanlar için memur arkadaslar gerekli yaptirimlari yapiyor. Taksimetrede pazarlik yapanlar var maalesef” dedi.

“100 metre geriden aldik”

Emniyet kemeri ve maske takmayan taksi sürücüsü, “Yolcuyu 100 metre geriden aldik. Daha firsat bulamadik. Hemen sag çektiler. Maske vardi ama attik diye kendini savundu” dedi.

“Sultanahmet’e çikacaktim”

Yolcu kiligindaki sivil polisleri almayan taksiye almayan ve emniyet kemeri taksi sürücüsü Sait Yolcu, “Duraga çikacagim. Sultanahmet’e çikacaktim. Buradan dönmem gerekiyor. Köprüden indim. Otellerle çalistigimiz için oraya gidiyordum. Ben durup ‘Nereye’ diye sormadim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile