EMITT 2021'De Selçuklu Rüzgari

EMITT 2021'De Selçuklu Rüzgari

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi, Turizm sektörünün uluslararasi bulusma noktasi olan 25. EMITT Fuari’nda Konya’yi ve Selçuklu Medeniyetini tanitti.

Bu yil 25’incisi düzenlenen dünyanin en büyük 4 turizm fuari arasinda yer alan Uluslararasi Dogu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuari-EMITT pandemi nedeniyle 2021 yilinda düzenleyemedigi 25. EMITT fuarini 2022 yilinda düzenledi.

9 - 12 Subat tarihleri arasinda Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen fuarda Selçuklu Belediyesi kurdugu stantla damga vurdu. Selçuklu Belediyesi Konya’nin tarihi ve dogal güzelliklerinin yani sira sehre deger katan yatirimlari tanittigi standi ile yogun ilgi gördü.

Selçuklu Belediyesi, Konya’nin turizm potansiyeli, tarihi ve kültürel mirasini ulusal ve uluslararasi platformda en iyi sekilde tanitmak amaciyla 25. EMITT fuarina katildi.

Dünyanin ve Türkiye’nin farkli noktalarindan fuari gezmek için gelen binlerce ziyaretçinin bulusma noktasi olan fuarda kadim Selçuklu Medeniyeti basta olmak üzere Konya’nin tarihi ve kültürel degerleri ve Selçuklu Belediyesinin faaliyetleri anlatildi. Fuara katilan Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci Selçuklu Belediyesi standini ziyaret eden vatandaslarla birebir hasbihal ederek belediyenin yatirimlari ile kültürel ve turizm faaliyetleri hakkinda ziyaretçilere bilgi verdi.

“Konya’ya tüm misafirlerimiz bekliyoruz”

Konya’yi tanitmak amaciyla 25. Emitt Fuarina katildiklarini belirten Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Konya olarak buraya yogun bir katilimla dahil oldu. Konya Büyüksehir Belediyemiz, Karatay Belediyemiz, Aksehir Belediyemiz ve Selçuklu Belediyemiz olmak üzere Selçuklu Belediyemizin standinda bütün gelen misafirlerimize Konya’mizla ilgili Selçuklu ilçemizle ilgili yaptigimiz çalismalarla ilgili turizm faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmeler yapiyoruz. Ilçemiz sinirlari içerisinde en eski yerlesim yerlerinden bir tanesi olan Sille bulunuyor. Sille bes bin yillik bir tarihe sahip ve hem eski dönemlere ait bir açik hava müzesi olarak bütün ziyaretçilerimizin hem yerli hem yabanci misafirlerimizin gezebilecekleri hem de bütün kültürlerin bulusma noktasi olan bir mekani içerisinde barindiran lokasyon. O yüzden biz Konya’ya bütün yerli ve yabanci misafirlerimizi davet ediyoruz. Sille’mizde Aya Eleni Kilisemizle, Camilerimizle, hamamlarimizla ve tüm tarihi dokularimizla burada Sille’de yaptigimiz faaliyetleri, çalismalari tüm misafirlerimize göstermek istiyoruz” dedi.



“Tropikal Kelebek Bahçemiz ziyaretçi akinina ugradi”

Konya Tropikal Kelebek Bahçesinin turistlerin Konya’da en fazla ugradigi mekanlardan biri oldugunu belirten Baskan Pekyatirmaci, “Yine ayni sekilde Konya Tropikal Kelebek Bahçesi bütün Konyamiza gelen misafirlerin ziyaret ettigi bir lokasyon haline geldi. Mevlana Müzesinden sonra ikinci ziyaret mekani. En son geçen yil covid sürecinden dolayi Haziran ayindan itibaren ziyaretler baslamasina ragmen 400 bine yakin misafiri agirlayarak bir rekoru da kirmis oldu. Ben önümüzdeki yillarda Konya Tropikal Kelebek Bahçemizin yüz binlerce turistin Konyamiza gelmesine vesile olacagini düsünüyorum. Bütün yerli yabanci misafirlerimizi Konya’mizda ve Konya Tropikal Kelebek Bahçemizde agirlamaktan memnuniyet duyacagimi ifade etmek istiyorum. Burada gelen misafirlerimiz hem tropikal bir iklimde oradaki bitkileri görme imkanina sahip oluyorlar hem de bütün kelebeklerin kozadan pupa haline geçisini ve kelebege dönüsümünü orada izleyip sahitlik etmis oluyorlar. Kelebeklerin hayat döngüsü aslinda bir mucize bu mucizeye de sahitlik etmis oluyorlar. Bu nedenle Konya Tropikal Kelebek Bahçemize bütün yerli ve yabanci misafirlerimizi davet ediyorum. Tabi Konyamizda tarihi ve turistik anlamda pek çok zenginliklerimiz var. En basta Selçuklu baskenti Hazreti Mevlana’nin diyari Onun için biz bütün misafirlerimize aslinda yilin on iki ayi Konya’ya gelmenin bir nedeni oldugunu ifade etmek istiyoruz. Hem dini turizm hem doga turizmi hem kültür turizmi anlaminda Konya’mizda çok sayida görülmesi gereken ve gezilmesi, bilgi sahibi olunmasi gereken zenginlikler var. Bunlari en iyi sekilde tanitmanin gayreti içerisindeyiz. Fuara katilan tüm firmalara, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile