EMITT'te Mersin Büyüksehir Rüzgari

EMITT'te Mersin Büyüksehir Rüzgari

İçel Büyüksehir Belediyesi, Avrupa’nin en büyük turizm fuarlarindan olan EMITT’te açtigi stantta 4 gün boyunca kentin tarihi, dogal ve kültürel güzelliklerini tanitti.

Avrupa’nin en büyük turizm fuarlarindan olan EMITT, 27. kez turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini bir araya getirdi. 6 Subat’ta kapilarini açan ve 4 gün boyunca süren fuarda; farkli ülkelerden gelen temsilciler, belediyeler, turizm sektörünün önde gelen firmalari ve is gelistirme uzmanlari tatilcilerle bir araya geldi.

‘Destinasyonlar dalinda en iyi tanitim ödülü’

Fuarda yerini alan İçel Büyüksehir standi ise 4 gün boyunca binlerce katilimcinin ugrak noktasi oldu. Yerli ve yabanci katilimcilarin yani sira, turizm sektörü temsilcilerinin de sik ziyaret ettigi stantta, özellikle İçel Turizm Haritasi uygulamasi büyük ilgi çekti. Büyüksehir Belediyesi tarafindan kurulan uygulama ile İçel’in tarihi, dogal ve kültürel güzelliklerini bir harita yardimiyla kesfeden katilimcilar, İçel turu yapti. Stantta ayrica ziyaretçilere verilen tanitici brosür ve haritalarin yani sira, İçel’e özgü cezerye ve limon ikrami da yapildi. Fuar boyunca stantta sergilenen İçel’in tanitimini içeren videolar ise kentin güzelliklerini gözler önüne sererek katilimcilari adeta büyüledi. 4 gün boyunca fuara damga vuran İçel Büyüksehir Belediyesi standi, ‘Destinasyonlar dalinda en iyi tanitim ödülü’nü aldi.

“EMITT’te vizyonumuzu en iyi sekilde gösterdik”

İçel Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Koordinatörü, Opera Sanatçisi Bengi Ispir Özdülger, 4 gün boyunca dolu dolu bir fuar geçirdiklerini söyledi.

Büyüksehir Belediyesinin standinin her yil oldugu gibi bu yil da çok begenildigini belirten Özdülger, “İçel Büyüksehir Belediyesi olarak EMITT’te, vizyonumuzu en iyi sekilde gösterdik. Her yil yeni bir stantla bu ise ne kadar önem verdigimizi ve ne kadar kaliteli isler yaptigimizi da göstermis oluyoruz. Bunu yapiyor olmaktan da ayri memnuniyet duyuyoruz. Fuara katilim çok yüksekti. Vatandaslarin, fuari gezen turizm severlerin, odalarin, derneklerin ve bu isle iliskili sektör temsilcilerinin çok begenisini aldik” dedi.



“Her yil bir ödülle kendimizi taçlandiriyoruz”

İçel Büyüksehir olarak yapilan her çalismada kaliteden ödün vermediklerini vurgulayan Özdülger, “Her yil bir ödülle kendimizi taçlandiriyoruz. Bu yil da ‘Destinasyonlar dalinda en iyi tanitim ödülü’nü aldik. Hak edilmis bir ödül oldugunu düsünüyoruz. İçel Büyüksehir standi olarak farkimizi, öngörülerimizi, kalitemizi ve yaklasimimizi en iyi sekilde gösterdigimizi düsünüyoruz. Bu anlamda mutlu ve gururluyuz” ifadelerini kullandi.

“İçel standi çok dikkatimi çekti”

Fuara Maldivler’den katilan ve Büyüksehir Belediyesinin standina büyük ilgi gösteren Musa Mhoqdah, fuari çok begendigini ve özellikle İçel Büyüksehir standinin çok ilgisini çektigini belirterek, “Çok büyük ve güzel bir fuardi. Birçok insanla tanisma firsati ve yeni seyler ögrenme firsati bulduk. İçel standini da ziyaret ettim, çünkü çok dikkatimi çekti. Aslinda burada çok ciddi bir potansiyel var. Turizm ve teknolojiyi birlestirerek neler ortaya çikabilecegini güzel bir sekilde deneyimlemis oldum” diye konustu.



“Hiçbir stant beni bu kadar heyecanlandirmamisti”

Standin ziyaretçilerinden Rum asilli Yani Galiçi de İçel standinin, fuarin görseli en zengin standi oldugunu vurgulayarak, “Daha önce İçel’i ziyaret etmistim, adeta bir cennet. Sehir vizyon olarak çok yükselmis. İçel ile ilgili görsellere baktikça bakasiniz geliyor. Ben de bu fuardan aldigim bilgilerle, baska yerlerde İçel’i tanitmak isterim. Hiçbir stant beni bu kadar heyecanlandirmamisti” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile