Emlakçılığa başlayan belediye

Emlakçılığa başlayan belediye

Borçlarını ödeyebilmek için 180 taşınmazın satışına başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi bu şekilde 800 milyon liraya yaklaşan borçlarını ödemeye çalışıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, borçlarını ödeyebilmek için 180 taşınmazın satışına başladı. Açık artırma usulüyle yapılan ihalenin ilk gününde; en büyük satış bedeli bir milyon 235 bin TL ile Hurma mahallesindeki bir arsaya verildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi salonunda başlayan ihalede; Belediye'nin 800 milyon liraya yaklaşan borçlarının bir kısmının ödenmesi için gereken kaynağın sağlanması hedefleniyor. 180 taşınmazın muhammen bedeli ise 110 milyon 977 bin TL olarak belirlendi.
Dokuz gün sürecek ihalede ilk olarak arsalar satışa sunuldu. Açık artırma yöntemiyle yapılan satışta en yüksek fiyat Hurma mahallesinde bulunan 2 bin 515 metrekarelik arsa için oldu. Arsa, Belga Sağlık Çevre ve Halk Sağlığı Hizmetleri şirketi tarafından 1 milyon 235 bin TL karşılığında satın alındı.
İhale hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Okan, mülkiyeti Belediye'ye ait 180 gayrimenkule ilginin fazla olduğunu belirtti. Okan, 110 milyon 977 bin TL'nin üzerinde satış beklediklerini söyledi. Belediyeye ait varlıkları satmanın borçları ödemek için en iyi yöntem olduğunu savunan Okan, "Hemen hemen tüm taşınmazların üzerindeki sınırlama ve haciz vardı, hepsi kaldırıldı. Satışlardan memnunuz. Umduğumuz rakamların üzerine çıktık. Elde edilen gelirden ilk önce belediyeden alacağı olan kişilere ödeme yapılacak" dedi. Basın mensuplarının "Belediye çalışanlarının ihaleye katılması doğru mu?" sorusuna Okan, "Anayasa önünde herkes eşittir. Komisyon başkanı olduğum için ben katılamam. Ancak benim dışımda herkes ihaleye katılabilir" şeklinde cevap verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile