Emniyet personeli tarafından vatandaşların bilgilendirilmesi ve duyarlı hale getirilmesi amacıyla il merkezinde bulunan 10 banka, 2 PTT şubesi, müftülük, ilkokul, 7 kuyumcu, Şoförler Odası Başkanlığı ile mahalle ve köy muhtarlarına bilgi vererek, dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmeye çalışılıyor.
Kurumsal kimliğinden ve güvenliğinden emin olunmayan telefon görüşmelerinde kimlik numarası, adres bilgisi, banka hesabı ve kredi kartı bilgilerinin kesinlikle paylaşılmamasını isteyen görevliler, polis, jandarma, savcı veya herhangi bir kamu personelinin hiçbir şekilde vatandaşlardan ziynet eşyası, para teslimi ve havale-EFT yapılmasını talep etmeyeceğini vurguladı.
Bu tür taleplerin kesinlikle yerine getirilmemesi, telefon görüşmeleri esnasında gelen telsiz sesleri veya benzeri senaryolara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunan görevliler, böyle bir durumla karşılaşılması halinde vakit geçirmeksizin 155 ihbar hattının aranması ya da en yakın güvenlik birimine müracaat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Emniyet, Dolandırıcılık Olaylarını Önlemeye Çalışıyor
SİNOP – Sinop Emniyet Müdürlüğü, son dönemlerde ülke genelinde sıkça karşılaşılan iletişim yoluyla dolandırıcılık olayları ile etkin şekilde mücadele edilebilmesi ve vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi amacıyla çalışma yürütüyor.



















