Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas'a Yeni Görev

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas'a Yeni Görev

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete’de yayimlanan kararnameye göre Içisleri Bakan Yardimciligi’na getirildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yayimlanan kararnamede, Içisleri Bakanligi Bakan Yardimciligina Bülent Turan, Mehmet Aktas, Mehmet Saglam ve Münir Karaloglu görevlendirildi. Görevlendirilmeler arasinda dikkati çeken isimlerden biri Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas oldu.

Emniyet Genel Müdürlügü’ne 18 Temmuz 2019’da baslayan Mehmet Aktas döneminde; suç ve suçluyla hiz kesmeden mücadele edildi.

Türkiye’nin sehirlerini, dünyanin en güvenli sehirleri, Türkiye’yi de dünyanin en güvenli ülkesi yapma yolunda önemli adimlar atildi. Verilen araliksiz mücadele ile suç isleme oranlari düserken, aydinlatma oranlarinda ise büyük bir artis yakalandi.

Terörün ve terör örgütlerinin inlerine girildi

“Türkiye Yüzyili”nda terörün her türlüsünü ülke gündeminden çikarmak için atilan adimlar sonucunda, dünyaya örnek teskil eden mücadele ile yurt içinde kirsaldaki terörist sayisini 100’ün altina indirme basarisi gösterildi. Örgüte katilim en alt düzeye düsürülerek bölücü terör bitme noktasina gelirken, dini istismar eden terör örgütleri de yaklasik alti yildir tek bir eylem gerçeklestiremedi. Hain FETÖ’nün ise tüm yapilari ve faaliyetlerine ket vuruldu.

Narkotik alaninda da zehir tacirleri ile büyük bir mücadeleye imza atildi

Yüklü miktarlarda uyusturucunun ele geçirildigi operasyonlar yapildi. Uyusturucu baronlari tek tek yakalandi. 2017 yilinda 941 olan uyusturucuya bagli ölümler, 2022 yilinda 217’ye geriledi.

Trafikte de önemli atilimlar gerçeklesti

Türkiye, 2011-2020 döneminde Birlesmis Milletler nezdinde trafik kazalarina bagli can kayiplarinin yüzde 50 düsürülmesi hedefini tutturan dünyadaki iki ülkeden biri oldu.

Havacilikta da devrim niteliginde islere imza atildi

Polis Teskilati envanterine 3 ATAK helikopter katildi.

ATAK helikopterlerle birlikte Türk emniyeti, dünyada taarruz helikopterine sahip tek emniyet teskilati olma özelligi kazandi.

Türkiye’yi derinden etkileyen deprem afetinde de polis alandaydi

Depremin ilk anindan itibaren arama-kurtarma çalismalarina destek veren Polis Arama Kurtarma birlikleri; Mugla-Antalya orman yanginlari, Bati Karadeniz sel felaketi gibi afetlerin ardindan bu defa asrin felaketi için görev basindaydi. Afet bölgesine süratle intikal eden PAK personeli, gece-gündüz görev yaparak, bin 151 vatandasimizin enkazdan sag olarak çikartilmasini sagladi.

Emniyet Teskilati’nin yillardir bekledigi 3 bin600 ek gösterge çözüme kavustu

Polisler tarafindan memnuniyetle karsilanan Emniyet Hizmetleri Sinifi Mensuplari Atama ve Yer Degistirme Yönetmeliginde degisiklik yapilmasi da bu dönemde gerçeklesti.

Türk polisi, yurt disinda görev aldi bu dönemde Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Futbol Sampiyonasi’nda güvenlik önlemlerine katki sagladi ve turnuvanin sorunsuz bir sekilde tamamlanmasi için üstüne düsen görevi yerine getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile