Emniyet Kemeri Takmayan Sürücülere, Simülasyon Aracinda Kaza Ani Yasatildi

Siirt'te, emniyet kemeri takmayan sürücülere, simülasyon aracinda kaza ani yasatildi.

Il Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, Hükümet Caddesi Saat Kulesi yaninda denetim yapti.

Uygulamada emniyet kemeri takmadigi tespit edilen sürücü ve yolcular ekipler tarafindan 15 Temmuz Meydani'nda kurulan simülasyon aracina bindirilerek kaza aninda yasanabilecekleri test etmeleri saglandi.

Vali Yardimcisi Samet Öztürk ve Il Emniyet Müdürü Haliz Aziz Yilmaz da trafik ekipleriyle denetimlere katilarak sürücüleri kurallara uymalari konusunda uyardi.

Denetimlerde emniyet kemeri takmayan sürücüleri ceza yazmak yerine simülasyon aracina yönlendiren Il Emniyet Müdürü Yilmaz, bir sürücüye ne hissettigini sordu.

Sürücü de bundan sonra emniyet kemeri takacagini ifade etti.

Yilmaz, uygulamanin önemine deginerek, "Trafik ekiplerimiz denetimlerde kemer takmayan sürücülere ceza kesmek yerine egitim amaçli simülasyon aracina alarak kemer takildiginda ve takmadiginda neler yasanabildigi hissettiriyor. Gayet önemli bir uygulama." dedi

Sürücü Abdulkadir Gülyesil de emegi geçenlere tesekkür ederek, "Normal sartlarda emniyet kemeri takan bir sürücüyüm ancak bu kez dalginligima geldi. Simülasyon aracina bindirildim, emniyet kemerinin ne kadar faydali oldugunu bir kez daha ögrendim." diye konustu.

Uygulama, 11 Ekim'e kadar devam edecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile