Emniyet Müdürü Akarsu: Yozgat huzur kenti

Yozgat İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, emniyet mensupları olarak birinci önceliklerinin, vatandaşlara karşı daha hassasiyetli davranmak olduğunu söyle

Yozgat İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, emniyet mensupları olarak birinci önceliklerinin, vatandaşlara karşı daha hassasiyetli davranmak olduğunu söyledi.

Yozgat Polisevi'nde, ilde yayın yapan yerel gazete ve ulusal ajans temsilcileri ile kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Yozgat İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Akarsu, Yozgat'ın tam manasıyla huzur kenti olduğunu belirterek," İlimiz emniyet ve asayiş yönünden bir huzur kentidir. Yozgat'ta bu yıl içerisinde meydana gelen faili meçhul, küçük çaplı olaylardan 16 tanesinin failleri yakalanarak adalete teslim edilmiştir. Ekiplerimiz, huzur ve güven ortamını bozacak yönde girişimde bulunan veya bulunacak davranışlara asla müsamaha göstermeyecektir. Bu yönde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir." dedi.

Alo 155 Polis Hattı'na gelen şikayetlerin en ince ayrıntısına kadar değerlendirildiğini ifade eden Akarsu, "İlimizde vatandaşlarımız şüphelendikleri bir durumu Alo 155 Polis Hattı'nı rahatlıkla arayarak bilgilendirebilirler. Ekiplerimiz, bu tür şikayetleri en ince ayrıntısına kadar değerlendirmektedir. İhbarda bulunan vatandaşlarımızın kesinlikle kimliği gizli kalmaktadır. Bu yönde vatandaşlarımız bizlere katkı sağlayarak bu huzur ve güven ortamının devam etmesine de bu şekilde katkı sağlamaktadır." diye konuşu.

Yozgat'ın en büyük sorunlarının başında otopark geldiğine dikkat çeken Akarsu, ilin, konum itibari ile farklı bir yerleşim merkezi halini almış durumda olduğunu söyledi. Yozgat'ın, Araç bakımından yoğun bir şehir olduğunu ifade eden Akarsu, özellikle kent merkezinde belediyeye ait otopark yerine, vatandaşların araçlarını çevresine, yol kenarına çektiğine dikkat çekti. Bunun da trafikte sorun yaşanmasına neden olduğuna işaret eden Yozgat İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız 1 lira olan çok cüzi otopark ücretini vererek saatlerce burayı kullanabilirler. Ve böylelikle bir nebze olsun merkezde araç yoğunluğunun önüne geçmiş oluruz. Aksi takdirde işlek caddelerimizdeki yol kenarlarına araçlarını çeken sürücülerimiz, önce ekiplerimiz tarafından uyarılıyor. Bu durum tekrarlandığı taktirde de cezai işlem uygulanmaktadır. Biz cezadan ziyade sürücülerimizin toplumsal kurallara aykırı davranışlarda bulunmamalarını istiyoruz."

Emniyet personeline, vatandaşlara karşı daha duyarlı davranılması noktasında seminer ve kurslar düzenlediklerini ifade eden Akarsu," Personelimize, vatandaşlara karşı daha hassas davranılması yönünde seminer ve kurslar düzenledik. Özellikle bayanlarımıza karşı daha duyarlı davranışların gösterilmesi yönünde bilgiler verildi. Bizim amacımız, vatandaşlarımızla iç içe sağlıklı ve huzur dolu bu güven ortamının en üst seviyede sürdürülmesidir." şeklinde konuştu.

Toplantı sonrası İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, basın mensupları ile Emniyet Müdürlüğü MOBESE kamera sistem odasını ziyaret ederek sistemin nasıl işlediği hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu'nun yanı sıra müdür yardımcıları katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile