Emniyet Müdürü Dinç Açiklamasi 'Uyusturucuyla Mücadelede Anne Babalara Çok Önemli Görevler Düsüyor'

Emniyet Müdürü Dinç Açiklamasi 'Uyusturucuyla Mücadelede Anne Babalara Çok Önemli Görevler Düsüyor'

Konya Il Emniyet Müdürü Engin Dinç, uyusturucu kullaniminin en az seviyelere indirilmesi için çalismalarin araliksiz devam ettigini belirterek, “Uyusturucu kullanan kisilerin anne babalarina çok önemli görevler düsüyor. Genel anlamda ilk kullanimlardan hemen sonra müdahale edilmesi halinde bu çocuklari kurtarabiliyoruz” dedi.

Konya Il Emniyet Müdürü Engin Dinç, emniyet müdür yardimcilari ve sube müdürlerinin de katilimiyla Polis evinde gerçeklestirilen toplantida basin mensuplariyla bir araya geldi. Toplantida konusan Il Emniyet Müdürü Dinç, uyusturucu ile mücadelelerinin araliksiz sürdügünü ifade etti.

Dinç, uyusturucu kullanimi ile mücadelede anne babalarin çok dikkatli olmasi gerektigini belirterek, "Anne babalara çok önemli görevler düsüyor. Genel anlamda ilk kullanimlardan hemen sonra müdahale edilirse bu çocuklari kurtarabiliyoruz. Ne kadar uzun süre uyusturucu kullanirsa, bu çocuklari batakliktan kurtarmasi o kadar zor oluyor. Bizim bu alanda çalismalarimiz araliksiz sürüyor. Bunlardan bir tanesi ise ’En iyi narkotik anne’ projesi. Bu projede 2022 yilinda 45 bin kisiye, anneye, ögretmenlere, bireylere egitim verdik. Hedef kitlede özellikle uyusturucu kullanilan, daha çok bulunan bölgelerdeki bireylere egitim veriyoruz. Biz kararliyiz bu noktada, devletimiz de çok kararli. Elimizden geleni yapiyoruz insallah. Uyusturucu ortaokula indi, ilkokula indi gibi söylemler çikiyor ama bu sekilde degil. Bizim tespitlerimizde yas araligi belli, kullanici sayisina kadar ve saticilari da biliyoruz. Devletimiz bu uyusturucu konusunda gerçekten çok basarili” dedi.

Merkez ve çevre ilçelerdeki tüm okul ve egitim alanlari etrafinda denetim yaptiklarini anlatan Dinç, “Okul polisi uygulamamiz da oldukça basarili sekilde ilerliyor. Milli Egitim Bakanligi ve Içisleri Bakanligimizin ortak yaptigi protokolle okullarin sikligina göre kategorilere ayriliyor. Yani olaylarin çikabilecegini ön gördügümüz alanlarda biz okul polisi tutuyoruz. Bu yil Konya merkezde çok büyük bir olay olmadi” diye konustu.

Hirsizlik olaylarinda açiktan hirsizliklarin çok yasandigini ifade eden Dinç, yapilan çalismalarla sadece Meram ilçesinde hirsizlik mali satin alan çok sayida is yerinin kapatildigini ifade etti.

Dinç, hirsizlik olaylarinda azalma oldugunu, olaylarin çözülmesi noktasinda da geçen yila göre daha iyi durumda olduklarini kaydetti.

Program soru-cevap bölümünün ardindan sonra erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile