Emniyet Müdürü Mert'e Veda Yemeği

Emniyet Müdürü Mert'e Veda Yemeği

İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan kararname ile merkeze alınan Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, vicdanen görevini yapmış olarak ayrılacağını ve yanlış bir şey yapmadığını söyledi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yumurta atılması olayında "resmi evrakta sahtecilik" yaptığı iddia edilen Mert, çıkan son kararname ile merkeze alınmıştı. Mert için İki Nisan Polisevi'nde Van Valiliği tarafından organize edilen veda yemeğinde, Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ve davetliler, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ve eşi Nurhayat Mert tarafından kapıda karşılandı. Veda yemeğinde bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, Mert'in 29 Haziran 2009 günü kendisiyle birlikte göreve başladığını ve
görev süresi içerisinde kendisinin devlet ile milletin kaynaşmasında iyi çalışmalar yaptığını söyledi. Mert'in yaptıklarıyla Vanlının gönlünde her zaman yerinin olacağını ifade eden Karaloğlu, ''Biz emniyet müdürümüzden memnunduk. Van halkı da memnundu. Ama hepimiz devlet memuruyuz. Hepimiz bir kararname ile gelir, diğeri ile gideriz. Bunun süresini de atamaya yetkili irade belirler. Emniyet müdürümüzün gitmesine vesile olan olay hepimizin başına gelebilir. Hepinizin başına gelmiştir, gelecektir. Görev
yapan, çalışan herkesin de başına gelebilir. Bu bir talihsizliktir. Biz hiçbir zaman o konuda da sayın müdürümüzün ciddi bir hatası olduğuna inanmıyoruz. Ama öyle takdir edildi. Biz inanıyoruz ki önümüzdeki dönemde inşallah kendisine farklı görevler tekrar tevdi edilecektir. Dediğim gibi devlet memurluğunda atanma ve görevden alma bir iradenin elinde. Öyle uygun bulmuşlar. Biz bunda da bir hayır olduğuna inanıyoruz. Müdür bey son zamanda çok fazla medyada yer almıştı. Belki bu ayrılık onu da bir nebze
rahatlatacaktır. Ama bir müddet sonra inşallah tekrar onu aramızda görmek, aktif görevde de görmek istiyoruz'' dedi.
Mert ve eşine mutlu bir yaşam dileyen Karaloğlu, kendilerinin de devlet memuru olduğunu ve bir gün bir kararname ile gideceklerini söyledi.

"VİCDANEN GÖREVİMİ YAPMIŞ OLARAK AYRILIYORUM"
Vali Karaloğlu'na organizasyon için teşekkür eden Emniyet Müdürü Mert, ''Van'da kısa bir süre görev yaptık. Daha önce de dört sene görev yapmıştım. Böyle bir gelişme oldu. Şu anda başka bir birimde görevlendirilmek üzere merkeze alındım. Buradan ben vicdanen görevimi yapmış olarak ayrılıyorum. Yanlış bir şey yapmadım. Ama şu anda böyle bir durumdayız. Hakkınızı helal etmenizi istiyorum'' diye konuştu.
Konuşmalar sonrası Vali Karaloğlu, hizmetlerinden dolayı Emniyet Müdürü Mert'e plaket ve hediyeler vererek teşekkür etti.
Davete; AK Parti Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan ve İkram Dinçer'in yanı sıra vali yardımcıları, kaymakamlar, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Bolat, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Veli Turan, 6. Hudut Alay Komutanı Tankçı Kurmay Albay İsmail Gürgün ve kurum müdürleri katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile