Emniyet Şoförleri Uyardı

Emniyet Şoförleri Uyardı

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerine yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenledi.

Şehitkamil Belediyesi Konferans salonunda yapılan toplantıya, Gaziantep İl Emniyet Müdür Yardımcısı Behçet Şüküroğlu, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Çetin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sedat Özden, Halk Otobüsleri Taşımacılık Anonim Şirketi Başkanı Basri Dündar, Umum Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak ve çok sayıda şoför katıldı.

Yapılan toplantıda şoförlere yaptıkları hatalar gösterildi. Hataların önlenmesi için birlikte çalışmaya dikkat çeken Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Çetin, “Trafikte yaşanan bazı sorunlar oluyor. Tabi bu gibi sorunlar bizleri üzüyor. Bu üzüntülü durumlar ile karşılaşmamak için hem sizlerin hem de başkalarının mağdur olmaması için kurallara uyulmasını istiyoruz. Kapıları kapanmadan hareket edilmesi durumları veya durduktan sonra aracın sağını solunu kontrol etmeden kapının açılması, kontrolsüz indirip binme hem yasak hem de tehlike arz ediyor. Durağı olmadan ve yanaşmadan indirme bindirme yapılması hem trafiğin aksamasına sebep oluyor, hem de yolcu güvenliğini olumsuz yönde etkiliyor. Biz, hem Mobese Sistemi hem de sivil denetimleriyle bu ihlalleri denetliyoruz. Daha önce mevcut hız limiti ile ilgili alınmış kararın revizyonu sebebiyle daha önceki yol kesitlerinde 70 kilometre hız bazı yol kesitlerinde 60 kilometre olan hız kuralı vardı. Bu revizyon ile normalde olması gereken şehir içi hız limiti otomobiller hariç tüm araçlar için 50 kilometre hızdır. Bu hız kurallarına uymanızı rica ediyorum” dedi.

Trafikte yapılan hataları göstermek için yapılan bu toplantıları, toplumun her kesimi ile yaptıklarını belirten Gaziantep İl Emniyet Müdür Yardımcısı Behçet Şüküroğlu, “Geçen sene 1 milyon 218 bin trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 4 bin vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu 4 bin vatandaş trafik kazası olduktan sonra olay yerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısıdır. Olay olduktan sonra hastaneye intikal eden ve 1 hafta, 10 gün sonra da vefat eden vatandaşlarımız var. Bunları da düşünecek olursak rakamlar 6-7 bini buluyor. İlimizde 2012 yılındaki trafik kazalarında trafik kazası olduktan sonra kaza mahallinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 13 iken, hastaneye intikal ettikten sonra hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 45’in üzerinde oldu. Dolayısıyla 58 civarında vatandaşımız hayatını kaybetti” diye konuştu.

Yapılan toplantının sonunda konuşan Şoför Ejder Doğan, “Toplantıda eksiklerimizi, hatalarımızı görüyoruz. Herkesin bu toplantılara katkıda bulunması gerekiyor. Ben taksiciyim. Benim eksikliklerim varsa onları burada görerek düzeltmeye çalışıyorum. Bu toplantıların devamını dilerim” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile