Emniyet'ten 'Cübbeli Ahmet' açıklaması

Emniyet'ten 'Cübbeli Ahmet' açıklaması

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.

"CÜBBELİ AHMET HOCA"YA ADLİYE ÖNÜNDE DESTEK

Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’ye, destek vermek için yaklaşık bir grup, adliye önünde geldi. Grup üyeleri, "Hocamızı seviyoruz", "Hepimiz cübbeliyiz" yazılı pankartlar açtı.

Kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’ye, yaklaşık 10 kişilik grup destek vermek için Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliye’si önüne geldi. Grup ellerinde "Hocamızı seviyoruz", "Hepimiz cübbeliyiz" yazılı pankart taşıdıkları görüldü. Çarşaflı kadınların ve çocuklarında adliye önünde beklemesi dikkat çekti.

EMNİYETTEN "CÜBBELİ" AÇIKLAMASI

"Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de tutuklandığı operasyon ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, İstanbul’da düzenlenen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 13 kişiden 5’inin tutuklandığı vurgulandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklamada il genelinde faaliyet gösteren çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik geçmişte operasyonlar düzenlendiği, operasyonlarda örgüt yöneticileri ile üyelerinin tutuklandığı, örgütün etkinliğinin azaltıldığı kaydedildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Aynı suç örgütünün cezaevi dışında bulunan üyelerinin son dönemde tekrar harekete geçmesi üzerine yapılan çalışmalarda tehdit, şantaj, fuhuş amaçlı insan ticareti, fuhuşa aracılık ve fuhuş için yer temin etmek suçlarının işlendiği tespit edilerek, operasyon düzenlendi. Operasyonda 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzemeye ve dokümana el konuldu. Şüphelilerin 2011 yılı içerisinde çok sayıda kişinin tehdit edilmesi, şantaj amaçlı olarak bazı iş adamlarının kişisel bilgilerini ele geçirmeye teşebbüs, tehdit ve baskı yoluyla yabancı uyruklu kadınların fuhuşa teşvik edilmesi, fuhuşa aracılık edilmesi, fuhuşa yer temin edilmesi, fuhuş amaçlı insan ticareti suçlarına karıştıkları tespit edildi."

Cübbeli Ahmet tutuklandı haberi için tıklayınız
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile