Emniyet ve Basın İşbirliği İçin Biraraya Geldi

Emniyet ve Basın İşbirliği İçin Biraraya Geldi

Nevşehir Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amiri Uğurtan Yıldız ve İdari Büro Amiri Haşim Uğurer, basınla ufuk turu programı kapsamında biraraya geldi.


Nevşehir Toplum Destekli Polis Büro Amirliği toplantı salonunda yapılan toplantıda, şube çalışmaları hakkında bilgi verildi ve basınla yapılabilecek işbirliği konuları ele alındı.

Toplantıda, özellikle öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde gidip gelmeleri, toplumla polis arasında uzun zamanlara dayanan önyargıların kırılması, polis-toplum kaynaşmasının sağlanması, ev hanımlarının herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmalarında polise haber verebilmesi için yapılması gerekli çalışmalar noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, Nevşehir Toplum Destekli Polis Büro Amiri Uğurtan Yıldız ve İdari Büro Amiri Haşim Uğurer, 2009 yılında başlayan şube çalışmaları kapsamında, özellikle halkla polisin bütün önyargılardan uzaklaşarak, işbirliğini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Amirler, büro olarak kuruluş amaçlarının birinin de basit tedbirlerle önlenebilecek suçlar noktasında halkı bilinçlendirmek olduğunu vurguladılar.

Nevşehir Toplum Destekli Polis Büro Amiri Uğurtan Yıldız, şunları ifade etti: “Basit tedbirlerle suçlar önlenebilir. Suç oluştuğu anda hemen 155 Acil Polis Hattı aranmalı. Özellikle ev hanımları aramakta çekingen davranıyor. Bunu sağlamak için insanları bilgilendiriyoruz. Çocuklara, polisin yardımcı olmak üzere var olduklarını göstermeye çalışıyoruz. Okullarda yaptığımız çalışmalarla bunu bir ölçüde sağladık. Kitap dağıtımı yaptık. Önceleri bizden kaçan öğrenciler, kitap dağıtımı ve ilgimiz sonrasında bizlerle kaynaşmaya başladı. Bizlerin, kaçılacak değil, koruyacak insanlar olduğumuz algısını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu noktada basından, ailelerden ve toplumun bütün kesiminden destek bekliyoruz.”
Toplantıda, basın mensupları da yapılan çalışmaların ve yürütülen projelerin başarıya ulaşması için konuyu gazete ve televizyonlarda ayrıntılı olarak işleyebileceklerini söylediler.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile