Emniyetin Camından Atlayarak İntihar Eden Gencin Cenazesi Ordu'ya Gönderildi

Şişli'de, bir mağazanın iki ayrı şubesinden hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra Şişli Araştırma Amirliği'nin 7

Şişli'de, bir mağazanın iki ayrı şubesinden hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra Şişli Araştırma Amirliği'nin 7. katından atlayarak intihar eden Erhan Turan'ın (23) cenazesi memleketi Ordu'ya gönderildi.
Erhan Turan'ın avukatı Oktay Öztürk ile aile yakını Ayhan Öztürk sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na gelerek cenazeyi teslim aldı. Ayhan Öztürk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Erhan Turan'ın epilepsi hastası bir yeğeni olduğunu ifade ederek, "En son raporunda yüzde 90 epilepsi hastası olduğu belirtiliyordu. Ona çok üzülmüştü. Böyle bir şey yapabileceğini düşünemezdik. Çok şaşkınım. Hırsız olabileceğini düşünmedim, anlam veremiyorum" dedi.
Avukat Oktay Öztürk ise intihara giden sürecin irdelenmesi gerektiğini belirterek, "Onun her türlü fiziki ve ruhi can güvenliğinin emniyetin kontrolünde olması gerekiyordu. Bir görgü tanığı var, ona ulaşmaya çalışıyoruz. Gözaltındaki bir ölüm, şüpheli bir ölümdür. Daha dikkatli olunmalıydı. Böyle sonuçlanmamalıydı. Ayrıca uyuşturucu kullanmıyordu" diye konuştu.
Erhan Turan'ın Adli Tıp Kurumu'ndan çıkartılan cenazesi daha sonra Sefaköy'deki Ulu Cami'ye getirildi. Turan'ın cenazesi gasilhanede yıkandıktan sonra Küçükçekmece İnönü Mahallesi'nde oturan dayısının evine getirilerek, evin önünde helallik alındı. Bu sırada Turan'ın ağabeyi Olcay Turan gözyaşlarına hakim olamadı. Gencin cenazesi daha sonra otobüse konularak toprağa verileceği Ordu'nun Gürgentepe ilçesine bağlı Tikenlice Köyü'ne doğru yola çıkarıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile