Emniyetin Dikkati Kavganin Büyümesini Önledi

Emniyetin Dikkati Kavganin Büyümesini Önledi

Manisa’nin Kula ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen sokak dügünü kavgasinin ardindan genis güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, olay mahalline sonradan gelmek isteyen ve üzerinde kesici alet ile atesli silah bulunan süpheli sahislari, dikkati sayesinde yakaladi. Kimliklerini ibraz etmeyen süpheli sahislar, yanlarinda bulundurduklari kesici alet ve atesli silahla birlikte emniyete götürüldü. Ifadeleri alinan 7 süpheliden 2’si hakkinda gözalti karari verilirken, 5’i ifadelerinin alinmasinin ardindan serbest birakildi.

Olay, dün gece saatlerinde Kula ilçesine bagli Seyitali Mahallesi Gargar Küme Evleri’nde meydana gelmisti. Edinilen bilgiye göre sokak dügünü sirasinda çikan tartisma bir anda büyümüs ve kavgaya dönüsmüstü. Tas, sopa ve kesici aletlerin kullanildigi kavgada her iki tarafindan da toplam 11 kisi yaralanmis, yaralilardan 7’si Kula Devlet Hastanesi’nde yapilan tedavilerinin ardindan taburcu edilmis, 4’ü ise çevredeki ilçe hastanelere ileri tetkik ve tedavileri için sevk edilmisti.

Olayin hemen ardindan olay mahallinde ve devlet hastanesinde genis güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, süpheli sahislar üzerinde yapmis oldugu uygulama esnasinda olay mahalline yakin olan Adil Burusuk Efe Caddesi üzerinde kosan 2 süpheliyi durdurdu. Yaya olarak kosan süphelilerin yani sira otomobil ile içerisindeki 5 kisinin hal ve hareketlerinden süphelenen emniyet güçleri, süpheli sahislardan kimlik bilgilerini ibraz etmelerini istedi. 1 kisi hariç kimlik bilgilerini ibraz etmeyen ve panikleyen süpheli sahislarin yaninda suç unsuru olup olmadigini soran emniyet güçleri, araç içerisinde 3 adet biçak, 1 adet av tüfegi ve av tüfegine ait mermiler oldugunu tespit etti. Bekçi ve polislerin hummali çalismalariyla emniyet getirilen 7 süpheli sahsin, kimlik tespitlerinin ardindan ifadeleri alindi.

Öte yandan, kimlik tespitleri yapilan ve ifadeleri alinan 7 süphelinden 2’si hakkinda savcilik talimatiyla gözalti karari verildi.

Diger 5 kisi ise ifadelerinin alinmasinin ardindan serbest birakildi.

Olayla ilgili sorusturma devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile