Emniyetin Narkotik Biriminden 'Dünya Uyusturucu Kullanimi Ve Kaçakçiligi Ile Mücadele Günü' Paylasimi

Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskanliginin sosyal medya hesaplarindan, narkotik operasyonlarina ait görüntüler ile ele geçirilen uyusturucu madde miktarlarina iliskin bilgilerin yer aldigi video paylasildi.



26 Haziran Dünya Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü kapsaminda hazirlanan videoda, "2021 Avrupa Uyusturucu Raporuna göre, tüm Avrupa Birligi (AB) ülkeleri yaklasik 8 ton eroin yakalamisken Türkiye, tek basina 20 tonun üzerinde (AB'nin 2,5 kati) eroin yakalamistir. AB ülkelerinde madde baglantili ölüm orani milyonda 15 iken Türkiye'de bu oran milyonda 6'dir." ifadeleri yer aldi.

Bu alandaki mücadelenin kararlilikla sürdürülecegi vurgulanan videoda, uyusturucu ele geçirilmesinden endise yerine memnuniyet duyulmasi gerektigi ve narkotik suçlarin kolluk müdahalesiyle ortaya çikarilabilecegi kaydedildi.

Videoda ayrica uyusturucu suçlariyla mücadele kapsaminda yürütülen bilgilendirme ve farkindalik çalismalarina iliskin görüntülere de yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile