Emniyetten Bayram Öncesinde Özel Güvenlik Görevlilerine Denetim

Denetimlerde özel güvenlik görevlilerince sunulan hizmet kalitesinin artirilmasi yönünde adimlar atilacak.

Emniyet, Kurban Bayrami öncesinde vatandaslarin yogun olarak bulundugu yerlerde özel güvenlik görevlilerinin uygulamalarinin kalitesinin artirilmasi için denetimler yapacak.

Alinan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlügünce bayram öncesinde özel güvenlik görevlilerince sunulan hizmet kalitesinin artirilmasi amaçlaniyor.

Bu kapsamda, bayramin huzur ve güven içinde geçirilmesi için vatandaslarin yogun olarak bulundugu AVM, havalimani, tren istasyonu ve otogar gibi yerlerde özel güvenlik görevlilerinin uygulamalarinin yeterliligi denetlenecek.

Denetimlerde, kapi ve el dedektörleri, x-ray cihazlari, araç alti arama aynasi gibi güvenlik sistem ve cihazlarinin etkin kullanimina dikkat edilmesi, arizali cihazlarin tamiri veya degisiminin yapilmasi istenecek.

Kamera izleme odalarinda sürekli bir güvenlik görevlisinin bulunmasi ve ortak kullanim alanlarinin kamerayla takibinin yapilarak gerektiginde kolluk kuvvetlerine bilgi verilmesi gerektigi vurgulanacak.

Yetki asimina neden olabilecek uygulamalardan kaçinmalari konusunda uyarilacak özel güvenlik görevlilerinden, süpheli sahislarin ve paketlerin kontrollerinde dikkatli davranilmasi istenecek.

Ayrica, özel güvenlik görevlilerine, AVM'lerin ürün kabul noktalari ve otoparklari ile giris katlarinda bulunan kafe, pastane gibi yerlerden AVM içine kontrolsüz girislerin engellenmesi konusunda gerekli bilgilendirme yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile