Emniyetten Suç Örgütüne Şafak Operasyonu: 18 Kişi Yakalandı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından uzun süre takip edilen 18 şahıs yakalandı.

Çeşitli suçlardan aranan zanlıların elebaşının A. Işık (40) olduğu, yakalanan zanlıların; A.I., H.K., A.E., A.S., P.G., F.Ö., S.A., U.B., İ.T., M.D., A.K., S.S.A., H.Ç.G., Y.E., İ.K., F.Ö., K.Ö., S.D. olduğu belirtildi. Yapılan şafak operasyonuyla 38 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyon ile 18 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun, mağdur vatandaşların şikayeti üzerine başlatıldığı belirtilirken, yakalanan şahısların insanları tuzağa düşürdüğü, kumar oynatıp borçlandırdığı, paravan olarak oto galerisi işlettikleri ve bazı zanlıların daha önce benzer suçlardan sabıkası bulunduğu bildirildi.

Zanlıların kendilerine ait küçük kumarhaneleri olduğu da belirlendi. Emniyetten alınan bilgilere göre, operasyon öncesinde yaklaşık 6 aydır devam eden çalışmalarda, örgüt tarafından mağdur edilen 20 müştekinin tespit edildiği ve ifadeleri doğrultusunda operasyonun yapıldığı belirtildi. Yapılan opersayonlarda; örgüt üyelerinden çok sayıda çeşitli silahlar, çekler, senetler, çok sayıda telefon SIM kartı ve birçok kişinin kimlik fotokopisi ele geçirildiği bildirildi.

Şimdiye kadar Kahramanmaraş’ta bu çapta böyle bir operasyonun olmadığı öğrenilen bilgiler arasında. Yakalanan şüpheli şahısların gözaltına alındığı, işlemlerinin ise devam ettiği bildirildi.

Bugün ise yakalanan zanlılar Emniyet Müdürlüğü KOM Şube’den tutuklanma talebiyle adliyeye sevkedildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile