Emre Arolat Architects'e büyük ödül

Emre Arolat Architects'e büyük ödül

Emre Arolat Architects, Yalova'daki Raif Dinçkök Kültür Merkezi yapısı ile 2011 Cityscape Dubai Ödülleri'nde “Rekreasyon Yapıları” kategorisinde büyük ödüle layık görüldü.

Emre Arolat Architects, bir büyük ödül daha kazandı. EAA, Yalova’daki Raif Dinçkök Kültür Merkezi yapısı ile 2011 Cityscape Dubai Ödülleri’nde “Rekreasyon Yapıları” kategorisinde büyük ödüle layık görüldü. Yarışmada 3 projesiyle 3 farklı kategoride finale kalan EAA, büyük ödülü alan tek Türk mimarlık ofisi oldu.

27 Eylül Salı gecesi Dubai’deki Madinat Jumeirah’ta gerçekleşen Cityscape Dubai Ödülleri’nde EAA’nın finale kalan diğer iki projesinden ASY Mix “ Konut Projeleri” kategorisinde, Çukurova Havalimanı ise “Turizm – Seyahat – Ulaşım Projeleri” kategorisinde yarıştı.

Yarışmada “Rekreasyon Yapıları” kategorisinde EAA-Emre Arolat Architects’e büyük ödül kazandıran Raif Dinçkök Kültür Merkezi, Akkök Şirketler Grubu tarafından hayata geçirilerek Yalova halkına armağan edilmiş bir yapı. Farklı işlevlere sahip dört iç kitle ile bunları örten ve dirençli yapı çeliğinden (Corten A) tasarlanmış yarı geçirgen bir zarftan oluşan kültür merkezi yapısının kentle kuracağı ilişkinin biçimi tasarımın ana ölçütü oldu. Bu bağlamda, çağdaş mimarlık söylemleri adına kolaylıkla düşülebilecek bir tuzak olarak neredeyse her an, her yerde beliriveren ‘buyurgan ve öğretici bir tasarım yönelimi’nden olabildiğince kaçınıldı. Kitlelerin arasındaki boşlukların ve gezinti rampalarının bir ‘iç sokak’ olarak kentin sosyal hayatına girmesi hedeflendi.

Bu yıl onuncu kez düzenlenen Cityscape Dubai Ödülleri, dünyanın en önemli gayrimenkul yatırım ve geliştirme etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ve her yıl 120’den fazla ülkeden gayrimenkul uzmanı, mimar, tasarımcı ve plancıları uluslararası bir iletişim ortamında bir araya getiren Cityscape Dubai kapsamında organize ediliyor.

Cityscape Dubai Ödülleri’nde, yarışmaya katılan yapı ve projeler, ticari/karma kullanımlı yapılar, kamusal yapılar, rekreasyon yapıları, konut yapıları, turizm ve ulaşım yapıları gibi ana kategorilerde değerlendiriliyor. Belirlenen bu kategoriler dışında, jüri üyeleri katılan projelerden bazılarını “Çevre Ödülü”, “İslam Mimarisi Ödülü”, “Genç Mimar Ödülü”, “Kültürel Miras Ödülü” ve “Master Plan Ödülü” başlıkları altında özel ödüllere de layık görüyor.

2010 yılında İpekyol Tekstil Fabrikası’na verilen Aga Khan Mimarlık Ödülü’nün yanısıra farklı projeleriyle toplam 18 uluslararası ödül alarak rekora imza atan, 2011’de de 5 farklı ödüle layık görülen EAA-Emre Arolat Architects ayrıca, 2-4 Kasım tarihleri arasında Barselona’da gerçekleştirilecek olan Dünya Mimarlık Festivali (WAF) kapsamında düzenlenen “2011 Dünya Mimarlık Ödülü” finallerinde 2 farklı kategoride toplam 4 projesiyle yarışacak. Bodrum Vicem Yalıları ile “Geleceğin Projeleri / Konut” kategorisinde, Sancak Camii ile “Geleceğin Projeleri / Kültür Yapıları” kategorisinde, Antakya Otel ile “Geleceğin Projeleri / Ticari Yapılar” kategorisinde, Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezi ile de “Kültür Yapıları / Galeriler” kategorisinde jüri karşısına çıkacak olan EAA, aynı zamanda bu seneki finallerde en çok projeyle yarışma hakkı kazanan Türk mimarlık ofisi de olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile