En Anlamli Proje Açiklamasi 'Empati Parkuru' Hayata Geçirildi

En Anlamli Proje Açiklamasi 'Empati Parkuru' Hayata Geçirildi

Elazig Hipodromu’nda bulunan Geri Dönüsüm Parki, Tibbi Aromatik Egitim Parki ve açik hava tiyatrosu gibi sosyal alanlara bir yenisi daha eklendi. Engelli bireylerin karsilastigi zorluklari anlamak ve anlatmak için Empati Parkuru bugün düzenlenen törenle açildi.

Elazig Hipodromu’nda bulunan Geri Dönüsüm Parki, Tibbi Aromatik Egitim Parki ve açik hava tiyatrosu gibi sosyal alanlara bir yenisi daha eklendi. Sosyal sorumluk projesi çerçevesinde engelli bireylerin karsilastigi zorluklari ve verdikleri mücadeleyi daha iyi anlamak ve anlatmak için Empati Parkuru hazirlandi. Içerisinde isitme, görme ve yürüme engelli parkurlarini barindiran Empati Parkuru, bugün düzenlenen törenle açildi. Il protokolünün de katilim sagladigi parkur açilisina ögretmen ve ögrenciler yogun ilgi gösterdi. Terapi Merkezi’nde engelli çocuklara destek olurken, Empati Parkuru’yla da toplumun geri kalaninda engelli bireylere yönelik farkindalik olusturmanin amaçlandigi bildirildi.

Hayata geçirilen projenin anlamli oldugunu dile getiren Elazig Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, “Sportif basarilarimiz her alanda her geçen gün daha da ileri noktalara gidiyor. Aslinda atçilik basligi adi altinda toplanacak pek çok spor bransi da var. Bunlari da bu kategoride degerlendirerek esasinda bu isin sportif yönünü önemsedigimizi ifade etmek istiyorum. Hipodromlar, halka açik bir alan olmasi özelligiyle aslinda sadece yarislarin yapildigi bir mekan olmanin çok ötesindedir. Bugün Elazig Hipodromu’na bunlara ilave bir fonksiyon daha kazandirilmis olmasindan dolayi büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu Empati Parkuru’yla engelli bireylerimizin toplum ve sosyal hayatin içerisinde yasarken neler hissettiklerini anlamis oluyoruz. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu ve benzeri projelere desteklerinden dolayi Türkiye Jokey Kulübü’ne tesekkür ediyoruz. Bu projelerin benzerlerinin çogalmasini yayginlastirilmasini temenni ediyoruz” dedi.

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Alkan, “Türkiye Jokey Kulübü olarak öncelik verdigimiz konularin en basinda sosyal sorumluluk projelerimiz geliyor. Bugün Elazig Hipodromu’nda Empati Parkuru’muzu açtik. Böylece yeni bir sosyal sorumluluk projemiz daha hayata geçmis oldu. Bu vesileyle bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerimize hiz kesmeden devam edecegimizin de altini çizmek isteriz. Açilisini gerçeklestirecegimiz Empati Parkuru’muzda bedensel, isitme ve görme engelli yurttaslarimizin yasadiklari zorluklar konusunda farkindalik olusturmayi amaçladik. Bizler için bu çok degerli. Bu projede ayni zamanda Elazig Il Egitim Müdürlügüyle de is birligi içinde olduk. Kendilerine tesekkürlerimizi arz ederiz. Tüm hipodromlarimizin kiymetli vatandaslarimizin faydalanabilecekleri birer sosyal yasam alanidir. Kapilarimiz her daim açik. Misafirlerimizi agirlamaktan mutlu olacagiz. Misafirlerimizi yanimizda ve hipodromlarimizda görmek isteriz. Hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Parkura katilan çocuklardan Recep Özdemir ise “Empati Parkuru’nu güzel buldum. Hem zihinsel hem bedensel arkadaslarimizin nasil hissettigini anlamak için güzel bir proje. Bence onlar için zor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile